• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

30.10.2021

22:55

RUŠE IH KAO KULE OD KARATA! Ruska avijacija demolirala teroriste ISIS!

Vesti

RUŠE IH KAO KULE OD KARATA! Ruska avijacija demolirala teroriste ISIS!

Podeli vest

Najmanje 31 terorista ISIS-a ubijen je, a više od 50 je ranjeno tokom oktobra kao rezultat ruskih vazdušnih napada na centralni region Sirije, izvestila je 30. oktobra Sirijska opservatorija za ljudska prava

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni su tokom oktobra izveli stotine vazdušnih napada na skrovišta ISIS-a u centralnoj Siriji.

Ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) bili su veoma aktivni iznad centralne Sirije. Samo 29. oktobra, 38 ruskih vazdušnih napada je gađalo ćelije ISIS-a u regionu.

VKS ne samo da pruža blisku vazdušnu podršku snagama sirijske vlade u centralnom regionu, već i prikuplja obaveštajne podatke izviđačkim avionima i čuva sve ključne autoputeve naoružanim helikopterima.


Uprkos tome što su pretrpeli velike gubitke kao rezultat intenzivnih vazdušnih napada VKS-a i ponovljenih operacija češljanja od strane vladinih snaga, ćelije ISIS-a nastavljaju da deluju u centralnom regionu.

Teroristi su navodno dobijali zalihe, uključujući oružje, od boraca koje podržavaju SAD, a koji se nalaze u oblasti Al Tanf u jugoistočnoj Siriji koju su okupirale SAD. SAD imaju oko 200 vojnika raspoređenih u malom garnizonu koji je uspostavljen u srcu te oblasti 2016. godine, navodno da bi se suprotstavio ISIS-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Xxx

pre 2 godine

Taj,isti ISIS gaze svi kao bubašvabe,ali isto kao i njih nemoguće je ih uništiti,zato što se množe brže nego što ih možeš ubiti.

Pera

pre 2 godine

Jaki su rusi .. bas .. ali nikako da isplate manjinske akcionare lukoila ..

Američki mediji - Nemačka se okreće od NATO i to ZBOG SAVEZA S RUSIJOM!
Planeta

Američki mediji - Nemačka se okreće od NATO i to ZBOG SAVEZA S RUSIJOM!

Nemačka se pretvara u nominalnog člana NATO dajući prednost savezu sa Rusijom, a jedan od ključnih dokaza za to je i činjenica da troškovi za odbranu, uprkos obećanju Berlina, nisu dostigli dva odsto BDP koliko je propisano za zemlje koje su članice Alijanse, piše američki "Vašington Igzaminer"

30.10.2021

17:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija