• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

16.11.2021

22:30

ŠOJUGU ZAUSTAVIO RAT JERMENIJE I AZERBEJDŽANA, BAR ZA SADA... Dogovoren prekid vatre na granici, MOSKVA MORALA DA SE UMEŠA, U SUPROTNOM...

AP/Photo

Vesti

ŠOJUGU ZAUSTAVIO RAT JERMENIJE I AZERBEJDŽANA, BAR ZA SADA... Dogovoren prekid vatre na granici, MOSKVA MORALA DA SE UMEŠA, U SUPROTNOM...

Podeli vest

Nakon pregovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, prekinuti su sukobi u oblasti planine Kilisali na granici dveju zemalja

Ministarstvo navodi da su nakon razgovora dve strane preduzele mere za stabilizaciju situacije.

- Sukobi u području planine Kilisali su sada prekinuti, situacija se normalizovala i nalazi se pod kontrolom - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je Šojgu u telefonskom razgovoru pozvao svoje kolege iz Jermenije i Azerbejdžana, Stepana Papikjana i Zakira Hasanova, da obustave aktivnosti koje izazivaju zaoštravanje na granici.

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Jermensko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u utorak da su azerbejdžanske oružane snage pokrenule napad u istočnom pravcu jermenske granice i izvršile invaziju na zemlju, što je dovelo do ljudskih žrtava. Prema podacima Ministarstva odbrane Jermenije, zarobljeno je 12 jermenskih vojnika, uništeno je ili onesposobljeno oko deset oklopnih vozila Oružanih snaga Azerbejdžana. Sa jermenske strane ima poginulih i ranjenih, o čemu se preciziraju podaci. Takođe je poznato da je jermenska strana izgubila dva borbena položaja.

Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je u utorak da je situacija na granici sa Jermenijom i dalje napeta i da se vojne operacije nastavljaju. Kako je saopšteno u Bakuu, kao odgovor na dejstva jermenske strane uništeno je protivtenkovsko oružje i minobacači Oružanih snaga Jermenije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija