• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

30.11.2021

18:30

(VIDEO) "PRAVAC DNJEPAR" - OVAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE! Putinova vojska ekspresno upada u Kijev i proglašava novu Ukrajinu - ZAPAD BI SVE SAMO NEMO POSMATRAO...

Vesti

(VIDEO) "PRAVAC DNJEPAR" - OVAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE! Putinova vojska ekspresno upada u Kijev i proglašava novu Ukrajinu - ZAPAD BI SVE SAMO NEMO POSMATRAO...

Podeli vest

Ruski trust mozgova "Valdaj klub", koji navodno ima veze sa zvaničnom Moskvom, objavio je scenario kako bi mogao da izgleda rat Rusije sa Ukrajinom

Ruska vojska bi brzim osvajanjem strateških mesta do reke Dnjepar, uključujući Kijev, zapravo formirala novu ukrajinsku državu koja bi bila proruski nastrojena. Taj je scenario objavio Ivan Timofejev, šef "Valdaj kluba", ali je naglasio da su šanse za ovaj rat vrlo male.

On ističe da nijedna strana ne želi rat, odnosno da bi troškovi za Moskvu bili mnogo veći od prednosti koju bu Rusija stekla.

CRNA GORA NE MOŽE NAPUSTITI NATO, ČLANSTVO JE TRAJNO - RUSI SU NEPRIJATELJI! Kome je upućena ova poruka - Srbima, Beogradu, ili... Sad se tek vidi u kakva go*na je Milo uvalio...

Prema njegovom scenariju, posle iznenadnog i odlučnog napretka ruske vojske razbija se otpor Ukrajinaca na istoku zemlje.

- Rusi potiskuju ukrajinske snage prema reci Dnjepar. Posle toga tenkove i motorizovane jedinice prati vazdušna i artiljerijska podrška. Glavni cilj invazije bilo bi zauzimanje Kijeva, kao i stabilizacija fronte na Dnjepru i proglašenje nove ukrajinske države sa središtem u Kijevu koju bi priznala Moskva - ističe Timofejev.

- To bi značilo da bi postojale dve ukrajinske države, odnosno da je zemlja podeljena na dve republike, jednu zapadnu, drugu prorusku. U toj invaziji Zapad se ne bi direktno mešao - predviđa on.

Timofejev je, sa druge strane, naglasio sa kojim bi se sve problemima suočila Moskva, i zbog čega je taj rat zapravo loša ideja. 

Lukašenko vraća rusko nuklearno naoružanje u Belorusiju?! I to ONU VRSTU KOJA JE NAJEFIKASNIJA U SLUČAJU SUKOBA!

Kako ističe, rat bi se najverovatnije odužio. Drugo, Zapad bi promenio stav i naoružao bi Ukrajinu. Moskva bi se našla u diplomatskoj izolaciji. Takođe, čak bi možda bilo teško Moskvi da kontroliše istok Ukrajine, odnosno lojalnost stanovništva Rusiji nije predvidiva. 

"Valdaj klub" smatra da mogućnost izbijanja rata može biti korisnija za obe strane više nego sam rat, odnosno da zapravo niko nije zainteresovan za pravi konflikt.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mauser

pre 2 godine

Jedno je reći,a drugo to isto provesti u praksi. Nije Ukrajina mjesna zajednica, nego zemlja od 44 miljuna stanovnika i 604 000 km kvadratnih. Trebe se malo zamisliti....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija