• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

06.12.2021

13:27

STROŽE MERE OD DANAS U ITALIJI! Bez zelenog sertifikata ni u metro, autobuse...

Vesti

STROŽE MERE OD DANAS U ITALIJI! Bez zelenog sertifikata ni u metro, autobuse...

Podeli vest

U Italiji su danas stupile na snagu strože mere protiv korona virusa, koje će nevakcinisane ljude isključiti iz mnogih javnih aktivnosti, pa neće moći da koriste ni javni prevoz bez kovid sertifikata

Od ponedeljka samo oni koji su vakcinisani ili preležali kovid-19 mogu da jedu u restoranima, idu u bioskop, izlaze u klubove i gledaju fudbalske utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Dragija usvojila je nova pravila krajem novembra i ostaće na snazi do 15. januara.

Pravila se odnose i na korišćenje javnog prevoza i hotelskog smeštaja. Na primer, do sada su putnici koji putuju vozom na dužoj relaciji morali da pokažu da su vakcinisani, preležali kovid-19 ili da su negativni na korona virus.


Od ponedeljka će "zeleni sertifikat" biti potreban za metro, ​​autobuse i međugradske vozove.

Mere se ne odnose na decu mlađu od 12 godina jer još ne mogu da se vakcinišu. Ali prema planovima vlade, vakcinacija bi mogla da počne već 16. decembra.

Italijanski medicinski regulator je već odobrio vakcinu Fajzer/BioNTech u manjim količinama za decu uzrasta od pet do 11 godina.

Obavezna vakcinacija školskog osoblja, policajaca i vojnika počeće 15. decembra. Vakcinacija zaposlenih u zdravstvu obavezna je od aprila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija