• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.12.2021

16:14

BRITANCI DOBILI NOVI PVO PROTIV RUSKIH LOVACA! London ubeđen da će "Nebeska sablja" moći da UNIŠTAVA SUHOJE!

AP Photo/Petros Karadjias

Vesti

BRITANCI DOBILI NOVI PVO PROTIV RUSKIH LOVACA! London ubeđen da će "Nebeska sablja" moći da UNIŠTAVA SUHOJE!

Podeli vest

Vojska Britanije dobila je "Nebesku sablju" (Sky Sabre), novi sistem za protivvazdušnu odbranu za odbijanje pretnji koje predstavljaju ruski lovci, piše list "Tajms", pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Velike Britanij

Kako stoji u saopštenju za javnost objavljenom na sajtu Ministarstva, novi sistem za protivvazdušnu odbranu zamenio je rakete "Rapir" koje su bile u upotrebi od 1970-ih. Nove rakete mogu da pogode mete veličine teniske loptice koje lete brzinom zvuka. Tvrdi se da novi PVO sistem, vredan 250 miliona funti, može istovremeno da kontroliše 24 rakete koje mogu da unište lovce, dronove i pametne bombe navođene laserom.

Izvori navode da je Ministarstvo želelo da pokrene novi sistem za protivvazdušnu odbranu - kako bi se odbile pretnje koje predstavljaju ruski nevidljivi lovci, kao što je Su-57, kojem je NATO dao kodno ime ‘Felon’.

- Napredna tehnologija značajno je povećala zaštitu naših trupa iz vazduha. Najnoviji sistem za protivvazdušnu odbranu predstavlja moćnu demonstraciju naših borbenih sposobnosti onima koji žele da nam naude - izjavio je britanski sekretar za odbrambene nabavke Džeremi Kvin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

aaaaaaaaaaaaaahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahhahahahhaha

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija