• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

02.05.2020

10:00

CRN DAN ZA ZLOČINCE! Na današnji dan predao se Legija, a Osama je ubijen

Live TV

CRN DAN ZA ZLOČINCE! Na današnji dan predao se Legija, a Osama je ubijen

Podeli vest

Na današnji dan 2004. godine nakon 14 meseci skrivanja predao se Milorad Luković - Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) i prvooptuženi za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića

1519 - Umro je Leonardo da Vinči, italijanski vajar, naučnik i slikar, "uomo universale" italijanske renesanse koga istoričari umetnosti svrstavaju u najveće genije svih vremena. Njegova "Mona Liza" i "Poslednja večera" spadaju među najčuvenije slike na svetu. "Traktat o slikarstvu" koji sadrži njegova zapažanja, zaključke i pouke o slikanju, perspektivi, svetlosti i boji, značajan je doprinos nauci o umetnosti.

1567 - Umro je dubrovački renesansni pesnik i dramski pisac Marin Držić.

1729 - Rođena je ruska carica nemačkog porekla Katarina II Aleksejevna, poznatija kao Katarina Velika.

1892 - Rođen je nemački pilot Manfred fon Rihthofen, poznat kao "Crveni baron".

2011 - Grupa američkih komandosa ubila je u gradu Abotabatu u Pakistanu Osamu Bin Ladena, vođu terorističke organizacije Al Kaida.

2015 - Poznata ruska balerina Maja Pliseckaja preminula je u 90. godini.

2015 - Rođena je britanska princeza Šarlota Elizabeta Dajana, ćerka vojvode i vojvotkinje od Kembridža, princa Vilijama i Kejt.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija