• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

11.06.2021

09:43

ŠOKANTNO PRIZNANJE VANJE BULIĆA 25 GODINA POSLE PREMIJERE "LEPIH SELA": Promenio bih neke glumce, evo ko bi igrao umesto Bijele!

printscreen

Live TV

ŠOKANTNO PRIZNANJE VANJE BULIĆA 25 GODINA POSLE PREMIJERE "LEPIH SELA": Promenio bih neke glumce, evo ko bi igrao umesto Bijele!

Podeli vest

Ekipa emisije KulturShock obeležila je četvrt veka kultnog filma "Lepa sela lepo gore", a autor knjige po kojoj je film nastao otkrio nam je kako bi izgledao njegov rimejk

 

Domaći film “Lepa sela, lepo gore” premijerno je prikazan maja 1996. godine. I posle četvrt veka, ostvarenje Srđana Dragojevića svaki put izaziva snažne emocije i s razlogom predstavlja kultno delo sedme umetnosti. Međutim, da novinaru Vanji Buliću nije zapao za oko jedan detalj ko zna da li bi do snimanja uopšte došlo.

Jedna ratna reportaža ovog poznatog novinara bila je inicijator ovog velikog projekta.

- Čuo sam za tu priču o borcima koji su bili u tunelu. Tada sam otišao u bolnicu u Užicu gde se nalaze preživeli. Onda je usledilo i viđenje sa Slađanom Simićem. Mnogo lep dečko, baš i liči na glumca Dragana Bjelogrlića. Ispričao mi je celu priču. Dok smo snimali najteže su nam pali razgovori sa tim ljudima koji su sve to preživeli – kaže Bulić.

Reditelj Srđan Dragojević je tada, pre 25 godina, okupio sjajnu glumačku ekipu. Danas, da treba da se radi rimejk filma, Vanja Bulić bi znao kome bi dodelio neke uloge.

- Ja sam pisao prvu verziju scenarija, tačnije moja knjiga je bila ta prva verzija. Imao sam sreću što sam dobijao tekstove sa ratišta. Ima još jedna zanimljivost – Mandu i Peleta je prvenstveno trebalo da igraju Srđan Todorović i Boda Ninković, ali su bili sprečeni. Što se tiče glumačke podele, zaista je teško reći. Možda bi Milana Bjelinog mogao da igra Aleksandar Radojičić, plavušan je i ima tu snagu da odigra baš tu ulogu. Može se naći dosta dobrih glumaca iz te ekipe filma “Montevideo” – otkriva Vanja Bulić.

Čak i da se ne uradi rimejk filma, generacije će gledati ovo kultno ostvarenje i sa tugom u srcu pratiti sudbinu Halila Bošnjaka i Milana Srbina, njihovo zajedničko odrastanje u selu blizu napuštenog tunela, ali i sukobe na suprotnim stranama.

Pored Vanje Bulića, gost emisije Kultur Shock bila je i Vesna Đogani koja je otkrila da li je i u životu "Zlica", a bili smo i na promociji nove knjige Srđana Marjanovića.

Pogledajte novi Kultur Shock:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija