• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

24.03.2022

10:00

ZAPAD ĆE PRITISNUTI SRBIJU DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! To je zadatak koji je njima najvažniji u svemu - neće uspeti!

Informer

Live TV

ZAPAD ĆE PRITISNUTI SRBIJU DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! To je zadatak koji je njima najvažniji u svemu - neće uspeti!

Podeli vest

I dok uveliko traje rusko-ukrajinski konflikt, postavljaju se pitanja koji su krajnji ciljevi Rusije i Ukrajine, ali i Zapada koji na sve načine podržava Ukrajinu. Na ova i druga pitanja ekskluzivno za specijalno izdanje emisije "Replika" govori ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko

U ovom konfliktu ruski cilj ostaje koji je i bio i od početka specijalne vojne operacije. Predsednik Putin je rekao da je to zaštita ljudi u Donbasu, Donjecku i Lugansku - koje su postale samostalne republike i Rusija ih priznala. Oni su uputili odmah zahtev za pomoć. Zatim demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Sa druge strane, bolje da kažem šta je cilj Zapada, jer Zapad ovde igra ključnu ulogu, Vašington pre svega. Ukrajina je od državnog udara 2014. godine upravljana od strane Vašingtona i cilj je očigledan: da Ukrajinu pretvore u enci Rusiju.

Ukrajinski ambasador odbio gostovanje, njegov tim izvređao Informer

Drugi sagovornik u emisiji "Replika" trebalo je da bude ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič. Međutim, kada smo uputili poziv za gostovanje ambasadora trećem sekretaru Darini Garib, ona je odgovorila sa  uvredama na račun naše redakcije. U nastavku emisije prikazujemo njenu celokupnu poruku.

Zapad svakim danom sve više pritiska Srbiju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Prema rečima ruskog ambasadora, Sjedinjene američke države i Evropska unija više ni ne kriju svoje zahteve upućene Srbiji.

Foto: Informer

Aleksandar Bocan Harčenko i Dejana Kljajić

Zapad pritiska Srbiju, što je više nego očigledno. Nije ni tajna da neće odustati. Za njih je veoma važno da iz ekonomskih i političkih razloga dobiju Srbiju kao saveznicu protiv Rusije. Ima tu i moralnih razloga, jer bi time na neki način opravdali agresiju NATO protiv Jugoslavije 1999. godine, pokazavši da su oni uvek 'na pravoj strani'. Oslanjajući se na svoje kontakte sa srpskim rukovodstvom, a i na izjave predsednika Vučića, mislim da Srbija neće da podrži sankcije Rusiji. Ovo je dokaz samostalnog političkog kursa Srbije. Sa druge strane, nama je veoma važno da je Srbija odbila sankcije i da imamo mogućnost razvoja saradnje.

Ruski ambasador je naglasio i da je sa vojnog gledišta veoma teško za rusku vojsku i snage Donjecka i Luganska da ne gađaju civile i civilne objekte. 

- Ovo je zadatak koji je najvažniji u svemu. Ima i gradova. A od strane ukrajinske vojske, nacionalističkih jedinica kao naprimer sada u Mariuopolju koriste ono što se naziva "ljudski štit". Ovo je veoma teška situacija i značajna. Celokupna vojna specijalna operacija razvija se prema planu, što je predsednik Putin i potvrdio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

mogu da nam popuse nas pravoslavni ,nema niko prava da uvodi sankcije bez pristanka naroda i svako neka dobro promisli sta ce mu se desiti ako i pokusa da uvede sankcije Rusiji,a ovoj Vladi bi bilo bolje da skine sankcije Belorusiji

Nemanja

pre 2 godine

MORAMO BITI UZ NAŠU BRAĆU RUSE. ZNAMO DA SU OVO AMERIKANCI I EVROPA NAMERNO SVE OSMISLILI. TO SU NAJGORI LICEMERI. JAKO JE NJIMA STALO DO UKRAJINSLOG NARODA . HTELI SU RUSE DA PONIZE. PA NORMALNO DA CE RUSI UĆI U UKRAJINU DA BRANE SVOJ NAROD KOJI GODINANA TRPI NASILJE. STO SU IH PROVOCIRALI. PA NIJE RUSIJA NEKA TAMO BANANA DRZAVA DA TRPI SVE TO. MORAMO DA BUDEMO UZ RUSE I KINEZE. IMA HILJADU RAZLOGA ZA TO. BAR NAS NISI BOMBARDOVALI I ZATROVALI ZEMLJU KAO AMERIKA,NEMACKA, ENGLESKA, ITALIJA, HOLANDIJA, BELGIJA, AUSTRIJA, TURSKA.... ŽIVELA SRBIJA ŽIVEO VUČIĆ

RUSIJA BI OVAJ SUKOB ZAVRŠILA ZA DVA DANA, ALI... JEDAN POTEZ KINE MOŽE DA PROMENI SVE!
Live TV

RUSIJA BI OVAJ SUKOB ZAVRŠILA ZA DVA DANA, ALI... JEDAN POTEZ KINE MOŽE DA PROMENI SVE!

Za 25 dana koliko traje rat u Ukrajini Zapad je četiri puta pooštravao sankcije Rusiji. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja to nije uradila i koja odoleva pritiscima. Da li Srbija može da sačuva neutralni status i da ne uvede sankcije Rusiji reći će nam politikolog Aleksandar Pavić i bivši počasni konzul Ukrajine u Austriji Draško Aćimović u novoj “Replici”

20.03.2022

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija