• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Katarina Korać / Informer

01.04.2022

10:49

ŽIVOT MI SE PROMENIO U SEKUNDI! Iako nepokretan, Đorđe Antić osmeh ne skida sa lica! POGLEDAJTE ZAŠTO!

printscreen

Live TV

ŽIVOT MI SE PROMENIO U SEKUNDI! Iako nepokretan, Đorđe Antić osmeh ne skida sa lica! POGLEDAJTE ZAŠTO!

Podeli vest

Šta se događa kada nam određena situacija promeni život iz korena i sudbina uzme stvar u svoje ruke? Odustajanje nije rešenje. Tome je svedok i Đorđe Antić (25) koji je vodio običan studenski život sve do juna 2018. godine kada ga je zamalo izgubio

Đorđe je studirao Dif u Nišu, a nakon što je skočio u bazen i povredio se, ostao je u invalidskim kolicima. 

- Bio sam sa fakultetom u Grčkoj kada sam odlučio da skočim u bazen i rashladim se. Zatrčao sam se, skočio i polomio vrat. Dan pre toga sam na tom bazenu imao polaganje iz ronjenja i dobio desetku. Znao sam koliki je bazen, ali kada sam skočio nisam se pripremio. Bazen je bio sav u pločicama, a ruke su mi samo skliznule, udario sam glavom o dno i celo telo mi je utrnulo. Pomislio sam da mi je pukla glava, ali kada sam pokušao da pomerim ruku video sam da nešto nije u redu. Tada sam odmah svatio šta se desilo - pričao je Đorđe.

Foto: printscreen

On je u komi bio 4 dana, a nakon što se probudio, shvatio - život mu više neće biti isti. 

- Prognoze su bile užasne. Rečeno mi je da neću moći da ustanem iz kreveta, da ću disati pomoću aparata za disanje, da će me hraniti kroz cevčice direktno u stomak i da neću moći da pomeram ni ruke ni noge. Ja nikada nisam u to verovao - rekao je Đole. 

I baš kao što kaže, ne dopušta da mu sitacija odredi dalji tok života. Nekada se umori, gleda u zid dok mu hiljadu misli prolazi kroz glavu, a onda se seti - njegova misija zahteva borca, a ne kukavicu. 

- Mora da prođe taj proces prihvatanja. Bilo je teško i bilo je dana kada mi nije bilo ni do čega. Podrška prijatelja i porodice mi je mnogo pomogla. Moj život se nije završio, moj život će tek da traje - priča Đole kroz osmeh. 

Đorđe je ostvario jedan svoj san - zavšio je studije koje započeo. I nakon što je diplomirao na Difu u Nišu, ima planove za svoju karijeru, a i oporavak. 

Foto: printscreen

Iako tetraplegičar, Đorđe je uvek pozitivan i s osmehom na licu živi svaki dan. Ne može da trči ili skače, pa čak ni da stane na svoje noge, ali nikada nije odustao. 

- Mogu da pomeram ruke, ali nemam potpunu kontrolu. Ne mogu da pomeram prste i nemam osećaj od grudi naniže.  Ali živi se i tako. Mogu da radim, sedim, izlazim, mogu i da jedem i da pijem sam. Samo vam je potrebna volja i podrška. Ja ne nameravam da stanem ni ovde gde sam sad - otkriva Đole. 

Od nepocenjivog značaja mu je bila podrška porodice i prijatelja. Najbliži ga nazivaju lavom jer je pravi borac, a Đorđe ističe da je život lep i da uvek ima razloga za radost. 

- Svako mora da se bori. Male stvari su zapravo značajne za sve - zaključuje Đorđe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

Bas prelep decko, zelim mu svu srecu i da ostane hrabar i uporan.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija