• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

10.04.2022

15:12

OPOZICIJA OBMANJUJE GRAĐANE! Treba vratiti cenzus na pet odsto, to bi bila realna slika političke scene!

printscreen/informer

Live TV

OPOZICIJA OBMANJUJE GRAĐANE! Treba vratiti cenzus na pet odsto, to bi bila realna slika političke scene!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svoj drugi mandat kao šef države osvojio je 3. aprila na izborima koje je obeležila velika izlaznost i ogroman broj glasova koje je osvojio. Takođe, Srpska napredna stranka potvrdila je dominaciju i na republičkom nivou. Sagovornici “Replike” sociolog Vladimir Vuletić i marketinški stručnjak Nebojša Krstić analiziraju Vučićevu ubedljivu pobedu, opoziciju koja se međusobno prozivala a sada žele vlast ujedinjujući se, kao i ulazak desničara u Skupštinu

 

Vladimir Vuletić smatra da je cenzus od tri odsto doprineo da tri desničarske grupcije uđu u Parlament.

- Treba i trebalo je već reći da je cenzus bio smanjen na prošlim izborima da bi se privukla što veća raznolikost, da bi Parlament bio što šareniji. Međutim, onog momenta kad opozicija nije bojkotovala izbore, trebalo je vratiti cenzus na pet odsto - podvlači Vuletić.

Opozicija se pljuvala međusobno, sad sastanče oko Beograda, a Nebojša Krstić smatra da je to obmana građana. 

- Sama činjenica da su pohrlili ka ujedinjenju, odnosno da pričaju o tome da treba da se ujedine govori o obmani građana - ističe Krstić.

Analizu izbora pogledajte u novoj Replici autorke Dejane Kljajić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
informator SNS propagande za d

pre 2 godine

Bahatost i alavost će upropastiti SNS mafiju, upropastiti kao crnac glupu plavušu ? SNS talibani su sami tražili da se spusti cenzus, a sad kukaju...

Dacha

pre 2 godine

DJilas ima 20% dignite cenzus i na 10% i sta ste uradili? VI biste da vlada ovaj lopov Vucic decenijama,ali pada on na robiju ,kao i ti Vucicevicu govedo jedno. Dozivotna te ceka,obecavam ti i tebe i AV i batu njegovog i Djilasa i Tadica,sve vas.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija