• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2022

12:04

SVAKI JELENIN KOMAD NAKITA NAPRAVLJEN JE RUČNO I IMA SVOJU PRIČU! Staru prašnjavu žicu obmotala je oko prsta i napravila umetničko delo!

Informer

Live TV

SVAKI JELENIN KOMAD NAKITA NAPRAVLJEN JE RUČNO I IMA SVOJU PRIČU! Staru prašnjavu žicu obmotala je oko prsta i napravila umetničko delo!

Podeli vest

Modni stručnjaci kažu da je nakit najvažniji detalj svake odevne kombinacije. Toga je svesna i Jelena Budisavljević (46) koja u svojoj radionici od najfinijih materijala pravi unikatne narukvice, ogrlice, minđuše i prstenje

Njen brend nastao je kao kruna dugogodišnjeg rada u raznim granama umetnosti, a na ideju je došla sasvim slučajno kada je u svom stanu pronašla žicu koju je odmotala oko prsta i stvorila svoje prvo remek delo. 

Foto: Informer

Jelena Budisavljević

- Parče žice u mom stanu koje je skupljalo prašinu jednog dana sam savila oko prsta nekoliko puta i u mojoj glavi se rodila ideja da napravim sebi jedan komad nakita i to je bio prsten. Tada nisam imala ni alate koji su potrebni za izradu, ali je moja želja za unikatnim nakitom bila toliko velika da sam uspela da  to uradim. Inače, po struci sam diplomirani inženjer tehnologije i 18 godina sam se bavila svojom osnovnom strukom i to vrlo uspešno. Međutim, razne okolnosti i životni izazovi su me naterali da proizvodim nakit, jedno vreme kao hobi, a onda mi je to postala i osnovna delatnost - kaže Jelena. 

Foto: Informer

Kreativna radionica

Jelena Budisavljević kaže da je za uspešan posao veoma bitan radni prostor, pa je ona za sebe napravila radionicu iz snova u jednoj garsonjeri u Beogradu. Radni sto sa brušilicom, kleštima, makazama i podloga za rad prepuna različitih materijala je njen omiljeni kreativni kutak. Takođe, tu je mnoštvo njenog nakita, razni umetnički ukrasi koji je motivišu, veliko ogledalo i lutke za garderobu obučene u unikatne majice sa štampom koju je ova umetnica osmislila.
 

Jelenin vedar duh najbolji je dokaz da je osmeh ipak najskuplji nakit koji žena može da ponese. Ona osim optimizma i vere u sebe ima i odličnu intuiciju uz pomoć koje je od najobičnije žice sebi napravila posao iz snova, zadovoljstvo i nov stil života. Od svojih rukotvorina može lepo da zaradi, a toliko je predana da joj je pošlo za rukom da za samo jedan dan napravi više od 120 različitih komada nakita.

- Od svog posla mogu da zaradim dovoljno novca za život, ali nema tih para koje mogu da mi zamene taj sjaj u očima žena kada stave komad mog nakita i jedva čekaju da sutradan obuku nešto lepo i sve to iskombinuju. Ono što je interesantno jeste da sam često bila u društvu umetnika i bila sam voljna da naučim sve što me je interesovalo, ali izradu nakita sam sama proučavala - dodaje ona. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija