• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

02.10.2022

15:00

Goran Vesić: Srbija ostaje dosledna međunarodnom pravu! Čeda Jovanović: Kurti me je jednom poslušao!

Informer

Live TV

Goran Vesić: Srbija ostaje dosledna međunarodnom pravu! Čeda Jovanović: Kurti me je jednom poslušao!

Podeli vest

Ove nedelje gosti u emisiji “Replika” su narodni poslanik SNS Goran Vesić i lider LDP Čeda Jovanović

Pritisci na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji sve jači, a Goran Vesić ističe da se nažalost isto prema Srbiji odnose i Zapad i Istok.

- Žele da upravljaju Srbijom, kao što upravljaju svim malim zemljama. Srbija se suočava sa velikim pritiscima, jer predsednik Vučić vodi nezavisnu politiku gde je vojno neutralna i pokušava da ostane dosledna međunarodnom pravu - naglašava Vesić. 

Sa druge strane, Čeda Jovanović oko zaoštravanja situacije na KiM kaže da je Kurti nije lak sagovornik, jer ga poznaje duži niz godina.

- Kurti nije lak sagovornik, lično ga poznajem. Razgovorao sam politički dva puta sa njim. Poslednji put prošle godine u novembru kada sam ga zamolio da povuče ROSu i da prihvati sporazum sa stikerima, što je on i uradio. Prvi sam 2014. godine rekao da treba da priznamo nezavisnost Kosova, ali pod jasnim uslovima. Prvo, da kosovsku državu definišemo kao državu Srba i Albanaca koji tamo žive, pa da primenimo princip konstitutivnosti i konzesusa da sve odluke donose upravno konsenzusom. Zatim dualizam, ako je premijer Albanac, predsednik je Srbin i obrnuto - objašnjava Jovanović.

A šta su naši sagovornici rekli povodom održanih referenduma u Ukrajini pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

naravno kad si narkoman i kupujes od siptara drogu smrdljivko jedan

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija