• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

28.10.2022

15:00

RUSIJA ZAVRŠAVA OVAJ RAT JEDNIM POTEZOM?! Ishod se znao, samo....

Informer

Live TV

RUSIJA ZAVRŠAVA OVAJ RAT JEDNIM POTEZOM?! Ishod se znao, samo....

Podeli vest

Da li je izveštaj Evropske komisije realan, da li je Rusija pokazala svu svoju snagu u ukrajinskoj krizi i da Srbija treba da uvede sankcije Moskvi analiziraće ove nedelje u emisiji "Replika" Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Perko Matović kaže da je Rusija u ukrajinskoj krizi pokazala kolika je supersila. 

- Rusija je pokazala da je velesila i šta zapravo znači "specijalna vojna operacija". To  jesu umerena vojna dejstva po određenim objektima, a kada treba da se pokaže sila carske armije da i to može veoma lako. Ukrajina nema nikakvog izlaza, a ishod ovog rata se znao na samom početku. Rusija će pobediti samo je pitanje kada - naglašava Matović. 

Darko Obradović ocenjuje da je Srbija trebala odmah da uvede sankcije Moskvi. 

- Srbija je trebala bez ikakvog razmišljanja da uvede Rusiji sankcije prvog dana i to zbog koristi koje imamo od evropskog puta, koje su veće od bilo koje saradnje sa Rusijom. Svet se promenio i ne smemo da rizikujemo evropski put zarad Rusije u bilo kojem obliku, pa čak i da nije ovaj rat nastupio - podvlači Obradović. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ne

pre 1 godinu

To vidi i slep, "najjaca vojska sveta" dobija po nosu od najsiromasnije drzave EU, a mi smo se tako lozili na "bracu Ruse" i ocekivali da cemo da budemo sa njima u svecanoj paradi posle 3. svetskog rata, u kome ce ti isti, nesposobni Rusi ispuniti nas san - i "unistiti Zapad" (gde zivi vise Srba, nasih rodjaka, koji nas hrane, nego sto nas ima u Srbiji). Neverovatno je koliki smo moroni, a jos neverovatnije da smo stvarno verovali u "super vojsku" RF, sastavljenu od pijanih rezervista, krseva iz vremena SSSR i korumiranih, a nesposobnih "generala", ZVVVRRR!!! Budjenje, drugovi "crveni pravoslavci" - propao komunizam a Vas ruski mladozenja ima problem sa potencijom! Hahahahahahahahahha!!!! Zali Boze mladih zivota koje odnese Vas crveni Antihrist!

PETAR

pre 1 godinu

OVOM BRADATOM MAJMUNU JA BI UMEO SANKCIJE NA NJEGOVU ZENU AKO JE IMA SIGURNO NIJE BOLJA OD OVOG MAJMUNA DARKA,ZIVELA RUSIJA I PUTIN,ZIVELA SRBIJA I ALEKSANDAR VUCIC..SMRT ZAPADU SA NJEGOVIM ZRAKORUKOVALCU DEGENERIKU BALDENU ,A LIZ TRAS JA BI JE TRASNUO PO GUSI

Mike

pre 1 godinu

Malo je g. Obradović promenio plocu, malo je blazi, umereniji u izjavama. Iako mu je linija i dalje tvrda i jasna.

Slobodan1957

pre 1 godinu

Čovek dobija pare da širi Američke laži.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija