• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

20.10.2022

19:00

Ulogu u Tesnoj koži sam prihvatio  jer nisam imao hleba da jedem! Irfan Mensur prvi gost emisije "Klapa" na Informer.rs! Otkriva stvari koje nisu poznate javnosti!

Informer

Live TV

Ulogu u Tesnoj koži sam prihvatio jer nisam imao hleba da jedem! Irfan Mensur prvi gost emisije "Klapa" na Informer.rs! Otkriva stvari koje nisu poznate javnosti!

Podeli vest

Irfan Mensur prvi je gost nove emisije "Klapa" koja će se premijerno emitovati svakog četvrtka od 19 sati na Informerovom portalu

Sa našim mnogobrojnim gostima iz sveta glume razgovaraćemo o njihovim najznačajnijim ulogama, ali i drugim zanimljivim temama iz njihovog pozorišnog, filmskog i televizijskog života.

Legendarni glumac je u emisiji "Klapa" otkrio da je za potrebe jedne scene u filmu "Nebeska udica", morao 19 puta da ošamari Nikolu Đurička koji mu je u tom ostvarenju glumio sina.

- Pokojni Ljubiša Samardžić, koji je režirao taj film zahtevao je nešto. Nisam znao tačno šta. U jednoj sceni je trebalo Nikoli da opalim šamar. Posle prvog udarca ljubiša je rekao da nije dobro i da moramo da ponovimo. i Ljubiša kaže nije dobro, mora ponovo. Tu scenu smo ponovili 18-19 puta i ja sam stvarno Đuričku udario 18-19 pravih šamara. 

Foto: Informer

Irfan Mensur

 

Poslednji put kada sam ga ošamario Ljubiša je rekao: "E sada je dobro", a uradio sam isto što i prethodnih 18 puta. Onda sam shatio da je sve to bio mali šou za jednu vrlo važnu osoba koja je stajala iza kamere pored njega. O kojoj osobi se radi, ne mogu da vam otkrijem - priča glumac.

Irfan kaže da bi ulogu Japnaca iz filma "Tesne kože" koja mu je obeležila karijeru ponovo prihvatio da može da vrati vreme.

Foto: Informer

Uloga Japanaca
- Normalno da bih je opet prihvatio jer tada nisam imao leba da jedem. Naravno, ne samo zbog toga nego i zbog dragih ljudi sa kojima sam u tom filmu igrao. Pobegao sam posle prvog dela tog serijala jer sam shvatio da želim drugu vrstu karijere i da se posvetim pozorištu i drugoj vrsti filmova - kaže Mesnur.

Glumac kaže da se tokom izvođenja predstave "Dibuk" uspavao na sceni.

- Desilo mi se da sam se uspavao na sceni tokom izvođenja jedne predstave. Nisam bio pod dejstvom bilo kakvih opijata tu mislim i na drogu , alkohol, nisam bio ni umora. Mislim da sam jedini glumac koji je zaspao tokom izvođenja jedne predstave - kaže glumac.

Irfan se prisetio i svog najgoreg pijanstva iz studentskih dana koje kako kaže nikada neće zaboraviti.

- Pijanstvo koje pamtim dogodilo se dok sam bio na studijama FDU. To je bilo u poznatom Kolarcu jer su tada prostorije FDU-a bile u toj zgradi. Toliko sam se napio da sam zaspao na stolu. Glava je bila na stolu, a dugačka kosa koju sam tada nosio bila je u nekom sosu. Probudili su me, odveli na Akademiju i gurnuli pod tuš kako bih došao sebi. Strašno me je bilo sramota. Ne divim se pijanim ljudima jer je to ponižavanje samog sebe jer ne kontrolišete svoju misao, pokret i ponašanje. Kao da ste napola čovek.

U emisiji poslušajte i šta je Irfan rekao o saradni sa Milenom Dravić u filmu "Laf u srcu", po čemu će pamtiti snimanje filma "Boj na Kosovu", ali i o novom projektu "Zlatni rez 42" koji govori o ustaškim zločinima nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

Irfan je dao i zanimljiv odgovor i na pitanje koliki je bio najmanji honorar koji je dobio za neki film ili seriju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija