• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

24.11.2022

19:00

JEDNA POZNATA GLUMICA ZASLUŽNA JE ZA NJEGOVU KARIJERU, A DŽEJ JE ZA NJEGA IMAO SAMO JEDNU ŽELJU! Stefan Radonjić gost emisije "Klapa"

Informer

Live TV

JEDNA POZNATA GLUMICA ZASLUŽNA JE ZA NJEGOVU KARIJERU, A DŽEJ JE ZA NJEGA IMAO SAMO JEDNU ŽELJU! Stefan Radonjić gost emisije "Klapa"

Podeli vest

Glumac Stefan Radonjić (30) kaže da je legendarni Džej Ramadanovski hteo da glumi u filmu o njemu! Mladi glumac je u emisiji "Klapa" otkrio da je sa slavnim pevačem bio dobar prijatelj i da su se često porodično okupljali.

Pre razgovora o Ramadanovskom, sa Stefanom smo se prvo prisetili njegove uloge u seriji "Priđi bliže" koja je mnogo uticala na to da upiše glumu.  

- Kada je serija počela se emitovanjem na RTS, Anica Dobra koja je naša porodična prijateljica, odgledala je nekoliko epizoda i bila je oduševljena mojom glumom. Došla je kod nas kući i počela da ubeđuje moje roditelje da upišem glumu. Moj otac joj je rekao: "Radite šta hoćete, ali nemojte posle da mi kukate ako ne bude primljen. On je tvoja odgovornost". Međutim, Anica je bila uporna da me ohrabri i podrži. Položio sam prijemni i upisao glumu - otkriva glumac.

Stefan je 2018. godine zablistao u ulozi kralja Radoslava Nemanjića u seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine" zbog koje je morao da odbije ulogu u hit komediji "Istine i laži".
- Trebalo je da igram Arsenija Arsu Filipovića, koja je u seriji "Istine i laži" bila jedna od glavnih. Odbio sam je zbog uloge u "Nemanjićima". Jako sam želeo da glumim kralja Radoslava Nemanjića i zbog toga sam puštao bradu. Rekli su mi da ne mogu sa bradurinom da glumim Arsu i da moram da se obrijem. Nisam to hteo da uradim i tako je uloga pripala kolegi Vladimiru Kovačeviću, a ja sam dobio sporednu rolu Džerija. Uopšte ne žalim zbog toga, ponosam sam na tu odluku i ponovo bih isto uradio - kaže Stefan.

Serija "Nemanjići - Rađanje karaljevine" su naišle na oštre kritike javnosti zbog brojnih propusta i da glumcima nije bilo svejedno zbog toga.
- Postoje objektivni razlozi zbog kojih nismo bili svesni tih propusta tokom snimanja, ali svi smo bili pod nekim uzbuđenjem i zagriženi za celu priču. Sa Mikijem Krstovićem sam u trenutku emitovanja serije igrao u jednoj predstavi i sećam se da mi je tržio da mu čitam komentare sa društvenih mreža. Rekoh bolje da vam ne čitam da vas ne nerviram, ali on je insistirao. Nije mu bilo drago zbog toga.

Stefan kaže da je sa Džejem, koji je preminuo u decembru 2020. godine od posledica srčanog udara, često pričao o filmu koji je želeo da se ekranizuje po njegovoj knjizi.
- Dok je bio živ pisao je knjigu pod nazivom "Bela žena" u kojoj je opisivao život koji je proveo u Domu za nezbrinutu decu. Njegova želja je bila da glumim u tom filmu koji bi se ekranizovao po toj knjizi.  Namenio mi je ulogu negativca koji ga je maltretirao u Domu. Čuo sam da se priprema film o njegovom životu i drago mi je zbog toga. Ne bih mogao da glumim Džeja, ali neki drugi lik, što da ne - kaže Radonjić.

On dodaje da su njih dvojica često zajedno vreme provodili u kafani koju je pevač mnogo voleo.
- Jednom sam u kafani pevao zajedno sa njim neki njegov duet. Slušao me kako falširam i govorio mi: "Gore, gore, gore". Podignem ton, onda počnem previše visoko da pevam, a on krene da dobacuje: "Dole dole dole". Nije bio zadovoljan kako pevam - iskren je glumac.

Stefan je imao privilegiju da se druži i sa legendarnim Borom Todorovićem.
- Moj otac se požalio Bori Todoroviću i rekao mu kako sam prolupao i hoću da idem na glumu, a tada je klasu primao Vladimir Jevtović kod koga je njegov sin Žika Tododrović diplomirao. Bora je došao kod nas, upoznao me i rekao mi da dobro glumim. U drugoj godini sam imao jedan problem kada sam radio monolog Dostojevskog koji sam izabrao i koji je bio veoma težak i patetičan. Pozvao sam Boru da mi pomogne. Gledao je tekst i jede bademe. Pokušavao je da odglumi ali nije uspevao i iznervirao se. Rekao je: "Ovo ni ja ne mogu da odigram, a kamoli ti".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija