• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: brzikolaci.com

18.07.2019

10:55

(VIDEO) TORTA KOJA SE NE PEČE! Desert od malina spreman za 15 min

Live TV

(VIDEO) TORTA KOJA SE NE PEČE! Desert od malina spreman za 15 min

Podeli vest

Na vrućini prijaće vam ova osvežavajuća torta

Sastojci:

500 ml slatke pavlake
400 g kisele pavlake
150 g šećera
500 g mlevenog keksa

500 g smrznutih malina

Priprema:

Ulupati slatku pavlaku kao za šlag, pa zatim pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu u odvojenoj posudi. Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku pavlaku, pa lagano izmešati. Toj masi dodati keks i sve sjediniti. Ukoliko vam je masa dosta gusta dodati mleko, pa opet izmešati. Na kraju umešati maline koje moraju biti smrznute jer se smesa meša, a potom opet stavlja u kalup.
Na tacnu staviti obruč o kalupa zatim istresti celu smesu, pa varjačom ili nečim sličnim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom (naprave se rupe). Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru, a možete da stavite i kad se torta stegne.
Pre nego što skinete obruč kolač držati sat vremena u zamrzivaču (za bržu varijantu) ili 2-3 sata u frižideru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija