• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

28.05.2020

20:15

SRBI PREVAZIŠLI STRAH - "KINEZI" PONOVO OTVORENI! Kineske robne kuće počele da rade,  a kupci se odmah bacili na šoping!

Live TV

SRBI PREVAZIŠLI STRAH - "KINEZI" PONOVO OTVORENI! Kineske robne kuće počele da rade, a kupci se odmah bacili na šoping!

Podeli vest

Kako je epidemija koronavirusa krenula iz Kine, Srbi su prethodnih meseci u širokom luku zaobilazili kineske robne kuće, plašeći se da na neki način ne dođu u kontakt sa bolešću

Prestankom vanrednog stanja, počeli su da rade i njihovi prodajni objekti, a Čačani sada bez straha prelaze preko praga butika koji su u vlasništvu ljudi sa delekog istoka. Samo da nam je zdravlja, sve ostalo se može naći – kod Kineza.

- Idem kod Kineza, kao i u svaku drugu prodavnicu, sa maskom i rukavicama. Nemam strah, pre nekoliko dana sam kupila stvarčice koje imaju samo kod njih, a koje su mi bile potrebne. Nisu oni krivi što je virus potekao iz njihove zemlje i ne mora da znači da se u njihovim radnjama može pre dobiti, to su predrasude - rekla je jedna Čačanka.

Foto: RINA

Savladavanju straha i povratku kupaca obradovali su se i kineski trgovci koji su ponovo otvorili vrata svojih radnji, 8. maja.

- Sada imamo mušterije, dolaze kupci. Sve je super. Pridržavamo se svih mera, postavili smo plastičnu barijeru kod kase. Nadamo se da se građani više ne plaše da dođu kod nas - kaže vlasnica kineske radnje Gin.

Foto: RINA

Gin, vlasnica kineske robne kuće u Čačku



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija