• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2020

11:18

EKIPA "HOTELA BEOGRAD" OKUPLJA SE PRVI PUT NAKON KORONAVIRUSA! Poznati rusko-srpski film otvara ovogodišnji festival u Somboru!

Live TV

EKIPA "HOTELA BEOGRAD" OKUPLJA SE PRVI PUT NAKON KORONAVIRUSA! Poznati rusko-srpski film otvara ovogodišnji festival u Somboru!

Podeli vest

Projekcijom filma "Hotel Beograd" u režiji Konstantina Statskog sa Milošem Bikovićem i Dijanom Požarskajom u glavnim ulogama, 10. jula biće otvoren Somborski filmski festival

"Hotel Beograd" je svoju premijeru imao 10. marta u beogradskom Sava Centru, a deo ekipe filma će se prvi put nakon premijere okupiti baš u Somboru.

Šasić je napomenula da je ideju o pokretanju festivala pre tri godine realizovala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

- Sombor je godinama unazad poznat kao grad kulture. Iz gradskog budžeta se izdvaja čak 9 procenata za kulturne sadržaj u Somboru. Naš festival dokazuje da je moguće organizovati važnu kulturnu manifestaciju van glavnih gradskih centara u Srbiji - kazala je Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra "Laza Kostić" u čijoj se organizaciji festival održava.

Ona je dodala da je pred ljubiteljima filma u Somboru izuzetan program sastavljen od četiri celine.

NIJE LAKO PRE PRVE JUTARNJE KAFE: Biković čekajući u koloni, govori o bivšim devojkama... Ali!

U glavnom programu biće prikazano 5 filmova.

- Selekcija VIP kinoteka donosi nam tri restaurirana klasična ostavarenja iz riznice Jugoslovenske kinoteke. Imamo i Panoramu švedskih filmova, ali i program Nostalgija u kojem prikazujemo ostavarenja koja su nastala u Somboru ili su njihovom stvaranju učestvovali Somborci - kazala je Šašić i dodala da je ove godine gost selektor programa Ivan Karl.

U okviru predfestivalskog programa "Filmska parada", biće prikazani animirani dečji filmovi "Petar Pan i magična knjiga Nedođije" (sreda, 8. jul) kao i "Crvle: nikad ne leti sam".

Ulaz na sve programe trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala je besplatan, a filmovi i prateći programi će se održavati u Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, Dvorištu Županije i na Trgu Svetog Ðorđa.

BIO JE NA 3000 METARA VISINE KADA SU MU OTKAZALI MOTORI, A ONDA... Upoznajte nebeskog heroja kome su živote poverile brojne svetske ličnosti! (Video)

NAJPOZNATIJI SVETSKI PARFEMI NASTALI SU GREŠKOM! Beogradski parfemdžija otkriva intrigantne tajne opojnog sveta mirisa!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija