• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magayin.novosti.rs

19.08.2020

09:25

NAJVEĆA MISTERIJA PIRAMIDA JE - NJIHOV OBLIK! Evo šta sve može da se uradi ispod njihove kupole, nećete moći da poverujete!

Live TV

NAJVEĆA MISTERIJA PIRAMIDA JE - NJIHOV OBLIK! Evo šta sve može da se uradi ispod njihove kupole, nećete moći da poverujete!

Podeli vest

O piramidama, ma kako to čudno zvučalo, ne znamo skoro ništa! Počevši od toga kako su napravljene, ko ih je i zašto napravio. Koja im je funkcija. Sve što moderna nauka tvrdi i dalje je pod velom misterije, sa puno pitanja na koja niko nema prave odgovore. Sve su manje više činjenice koje samo još više produbljuju misteriju staru koliko i piramide.

Ali, da li ste znali za jedan zanimljiv eksperiment koji se u doba SSSR-a, s kraja četrdesetih godina prošlog veka, obavljao na jednom institutu i koji je trebalo da dokaže "posebna svojstva piramida", preciznije rečeno oblika piramida.

Na ideju su, priča kaže, tamošnji naučnici došli posmatrajući strukturu Velike piramide u Gizi, kao i svih onih koje su pravljene tako da im je visina jednaka dužini stranice a da dve strane moraju biti potpuno paralelne sa severom i jugom...

Uočili su da je odaja u kojoj je bilo smešteno telo faraona uvek na istom mestu. Proučili su i informacije da je u pojedinim odajama pronađeno semenje biljaka, osušeno lišće savršeno očuvano, da na srebru, zlatu nije bilo nikakve patine...

DOKTOR NESTOROVIĆ PONOVO UZBUNIO MEDIJE! O ovoj fotografiji svi bruje, PIRAMIDOM PROTIV KORONE?! (FOTO)

Uz sve to dodali su istraživači i tada već brojne spekulacije koje su tvrdile da ukoliko na primer stavite žilet u vernu rekonstrukciju piramide iz Gize, na mesto gde je sahranjen faraon, žilet će se naoštriti. Tvrdilo se da mleko ne može da se pokvari u pakovanju oblika piramide i da se samo lagano pretvori u jogurt.

Pisalo se u tim kvazi-naučnim radovima, većinom na Zapadu, da ako u posudu oblika piramide stavite srebrni nakit, novac, da će posle izvesnog vremena postati sjajni kao izglancani. Većina namirnica stavljenih u piramidu neće se pokvariti već samo sasušiti. Cveće koje je stavljeno u piramidu trajaće mnogo duže nego u vazi, a kada se osuši izgledaće kao kada je bilo sveže, neće se sparušiti. Zagađena voda posle izvesnog vremena u piramidi postaje pitka, a seme klija znatno brže nego inače, čak i bez zalivanja! Sve su to imali sovjetski naučnici da provere.

OTKRIVENA TAJNA VELIKE PIRAMIDE U GIZI! Arheolozi oduševljeni novim saznanjima!

Navodno, eksperiment je trajao nekoliko godina. Na kraju, kada je predstavljao rezultate eksperimenta, jedan od rukovodilaca projekta je tadašnjim šefovima, jednostavno rekao:

- Nismo uspeli ništa da dokažemo. Ali, trebalo bi praviti piramide!

Nedugo zatim na tržištu Evrope i SAD pojavio oštrač žileta u obliku piramide, a švedska kompanija preplavila je tržište svojim proizvodom u obliku piramide u kojoj se prodavalo mleko, jogurt...

Za pojedine bogate ljude pravljene su posebne piramide u kojima su satima boravili. Neki čak tvrde da su im izlečile zubobolje, migrene. Pa i znatno teže bolesti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija