• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

20.08.2020

18:38

STRUČNJACI RAZOČARALI LJUBITELJE BELE ČOKOLADE!  Bela čokolada uopšte nije čokolada

Live TV

STRUČNJACI RAZOČARALI LJUBITELJE BELE ČOKOLADE! Bela čokolada uopšte nije čokolada

Podeli vest

Ako ste proveli ceo život u uverenju da je bela čokolada prava čokolada, mogli biste se razočarati. Ova namirnica je jedna od onih oko kojih se uvek vode rasprave. Dok je jedni obožavaju, drugi uopšte nisu očarani njome. Ne postoji ništa između.

Ako ste neko ko s ponosom ističe da mu je bela čokolada omiljena vrsta čokolade, sa žaljenjem vas moramo obavestiti da to zapravo ni nije čokolada.

Konkretno, ona se klasifikuje kao čokoladni poslastičarski proizvod, a ne čista čokolada, jer ne sadrži nikakve krute komade čokolade. Napravljena je korišćenjem mešavine kakao maslaca, šećera, mlečnih proizvoda, vanile i emulgatora poznatog kao lecitin, piše “Mirror”.

“Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentuju, osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni deo čokolade. One su zatim mevene u pastu koja se zove čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao komadiće koji daju ukus i kakao maslac, koji je mast. Proizvod mora sadržati komadiće kakaa kako bi se klasifikovala kao čokolada, a bela čokolada ima samo kakao maslac”, objasnili su stručnjaci za hranu iz Bon Apetita.

Mnogi ljudi na društvenim mrežama nisu skrivali svoje razočaranje ovom informacijom pa su zaključili kako je “bela čokolada čista laž”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija