• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

13.09.2020

18:30

NAJGORI SLUČAJ AMNEZIJE NA SVETU! On pamti samo 7 sekundi

Live TV

NAJGORI SLUČAJ AMNEZIJE NA SVETU! On pamti samo 7 sekundi

Podeli vest

Svako ima želju da zaboravi ružna sećanja, ali kako bi živeli da nemate sećanja uopšte?

Klajv Vering je Britanac sa najgorim slučajem amnezije u svetu. Nekada poznati dirigent i muzičar, preživeo je 1985. godine opasan virus koji mu je oštetio mozak. Spasili su mu život, ali mu je mozak toliko oštećen da Klaj uspeva zapamtiti svamo sedam sekundi. Ovo je njegova životna priča.

Čitav svet 1986. godine čuo je za Klajva nakon što je snimljen dokumentarac o njegovoj neobičnoj bolesti. Nakon što je dobio visoku temperaturu ustanovljeno je da ima poseban virus koji mu uništava mozak. Uspeli su da mu spasu život, međutim virus je napravio veliku štetu. Nakon njegovog oporavka, doktori su uvideli šta se dogodilo. Čovjek je ostao bez sećanja, a u retkim trezvenim trenucima Klajv je govorio da proživljava pakao, piše ATV.

Živ je i danas, smešten u posebnu ustanovu koja brine o osobama sa oštećenjem mozga. Ono što je fascinantno je to da Klajv perfektno svira klavir. Seća se malo stvari, a jedna od njih je njegova supruga. Seća se i svoje dece, iako i dalje misli da su u školi i ne može da se seti njihovih imena.

Foto: Printscreen You Tube

 

“Čim odem od njega, dobijem gomilu poruka koje glase isto. Dođi što pre, volim te, samo mi se javi. On ne zna ni da smo se videli, ni da me je zvao, ako izađem iz prostorije i ponovo uđem on se oduševi kao da me prvi put vidi. Svaki dan pričamo isto, ne zna ništa ali mene se seća”, kaže njegova supruga Debra.

Klajv da bi pomogao svome sećanju vodi dnevnik, ali mu sve to uopšte ne pomaže. Svaki put kad postane svestan da je “budan” on zapiše vreme i napiše kako se oseća u tom trenutku. Ali nakon nekoliko minuta, on ponovo postane svestan da je “budan”, pa prekriži prethodno napisano i doda “sad sam budan, ne čitaj ovo prethodno!”

Foto: Printscreen You Tube

 

Tako da dnevnici koje vodi preko 30 godina izgledaju potpuno isto. Svaka rečenica je prekrižena.

Iako su ga snimali preko dve sedmice, Klajv se svako malo iznenađivao kad bi vidio reportere oko sebe. Ponavljao bi im iste stari, neprestano bi se upoznavali, a razgovor koji je trebao biti snimljen za 30 minuta, sniman je dve sedmice.

Šta znači biti nesvestan?

“Isto što i smrt. Ne znam kada je dan ili noć, nemam misli, nemam snova, nemam ništa”, kaže Klajv.

Nakon devet godina supruga je odlučila da ga napusti zbog nemogućnosti života sa njim. Ipak, nakon više od decenije vratila mu se. Kad ju je vidio reagovao je kao da je vidi prvi put, nije ni znao da je nije bilo više od decenije.

Zbog bolesti često ima halucinacije, a od izuzetno inteligentnog čoveka nije ostalo ništa, kaže jedan od njegovih sinova.

BONUS VIDEO:

GENIJALNO! Uz ovakvu zaštitnu masku osetićete neverovatan zvuk (Video)

SAVRŠEN PAR! Pokušajte nešto da naučite od njih!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naomi Samuel

pre 1 godinu

Hej, tako sam uzbuđena što se moj propali brak vraća i moj muž nakon što je ostavio mene i naše dvoje djece zbog druge žene. Nakon 8 godina braka, moj suprug i ja svađali smo se svađe dok me nije konačno ostavio i preselio se u Kaliforniju kako bi bio s drugom ženom. Osjećala sam da je moj život gotov i da su moja djeca mislila da više nikada neće vidjeti svog oca. Trudila sam se biti jaka samo zbog djece, ali nisam mogla obuzdati bolove koji su me mučili, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolom, jer sam stvarno bila zaljubljena u svog muža. Mislim na njega svaki dan i noć i uvijek želim da mi se vrati, bila sam jako uzrujana i trebala sam pomoć, pa sam potražila pomoć na internetu i naišla na web stranicu koja je sugerirala da mi dr. Apata može pomoći da se brzo vratim , pa sam osjetio da bih trebao probati. Kontaktirala sam ga i rekao mi je što da radim i ja sam to učinila, a onda je on učinio (Love Spell) za mene. 48 sati kasnije, suprug me zapravo nazvao i rekao mi da mu jako nedostajem ja i djeca, tako nevjerojatno!! Pa se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i za bol koju je nanio meni i djeci. Zatim, od tog dana nadalje, naš je brak sada bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. APATI. on je tako moćan i odlučila sam podijeliti svoju priču na internetu. Dr. Apata je pravi i moćni kotač čarolija za koji ću se uvijek moliti da dugo živim kako bih pomogla svojoj djeci u nevoljama ako ste ovdje i treba vam povratak bivšeg ili vašeg muža preselio se k drugoj ženi, nemoj više plakati, odmah kontaktiraj ovog moćnog čarobnjaka. Ovo je njegov kontakt: pošaljite mu e-poštu na: drapata4@gmail.com, možete mu poslati i Whatsapp/viber s ovim brojem (+66 81 302 8552), hvala

Počeo je Beer Fest bar na Adi Ciganliji
Live TV

Počeo je Beer Fest bar na Adi Ciganliji

Nastupi kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji pokazali su da koncerti mogu i te kako uspešno da se održe i uz poštovanje svih propisanih mera - razmaka između stolova i sedećih mesta

13.09.2020

16:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija