• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2020

08:51

OVAKO TEČE DORĆOLSKA "REKONSTRUKCIJA"! TKV crta ženske likove na fasadama!

Live TV

OVAKO TEČE DORĆOLSKA "REKONSTRUKCIJA"! TKV crta ženske likove na fasadama!

Podeli vest

Festival umetnosti na ulici "Rekonstrukcija" počeo je u nedelju u beogradskom kvartu Dorćol, a ekipa Tanjuga obišla je našu najznačajniju strit-art umetnicu TKV i njene mlade asistentkinje koje zajedno oslikavaju mural u ulici Mike Alasa 36

Nastajaće ukupno tri murala u okviru programa festivala "Rekonstrukcija" saradnjom iskusnih uličnih umetnica Barbare Dimić, Tijane Tripković i TKV i finalistkinja odabranih konkursom za vizulene umetnike i umetnice bez prethodnog iskustva u radu u javnom prostoru.

Na zidovima u Mike Alasa 36 rad će realizovati tri umetnice odabrane pomenutim konkursom predvođene uličnom umetnicom TKV - Iva Dimitrijević iz Beograda, studentkinja 3. godine slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, Milica Bojanić učenica 3. razreda Umetničke škole u Nišu i Nataša Mihailović iz Pančeva, višestruko nagrađivana studentkinja 4. godine animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Nevreme koje je juče zahvatilo Beograd nije omelo veselu ekipu da svojom idejom i umećem ulepšavaju deo poznate dorćoslke ulice.

Iako se kiša potrudila da nam pokvari planove, hrabro smo krenuli u oslikavanje murala u Ulici Mike Alasa 36 prvog dana... Posted by Festival Rekonstrukcija on Saturday, 26 September 2020

TKV za Tanjug kaže da se raduje zajedničkom radu sa Natašom, Milicom i Ivom i da je koncet murala zapravo spajanje četiri različita stila u vizuelnu celinu.

- Jako je važno da pružimo mlađim umetnicama da naprave svoj prvi veći rad. To je prilika da razmenjujemo naša znanja koje imamo. Sa druge strane zadovoljna sam što ću biti u prilici da ih posavetujem oko nekih likovnih rešenja. Četiri ženska lika spojićemo danas u izuzetnu celinu murala - kazala je TKV.

Do večeras nastaće i dva rada na fasadama u ulici Despota Đurđa 7 i 11, a timove predvode Barbara Dimić, muralistkinja, grafička dizajnerka i ilustratorka i Tijana Tripković, grafička dizajnerka, ilustratorka i ulična umetnica, koje često rade zajedničke projekte u okviru studija "Kriška".

Ovog puta nastupaju pojedinačno, a Barbara će raditi sa Valentinom Brković, multidisciplinarnom dizajnerkom i ilustratorkom iz Beograda, dok će Tijanina saradnica biti Sandra Nikač, scenografkinja i kreatorka lutaka iz Beograda, studentkinja 3. godine doktorskih akademskih studija scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

U okviru manifestacije, u utorak, 29. septembra, biće organizovana i diskusija "Jedan za sve" u UK "Stari grad", koja će se baviti prirodom javnog prostora iz pozicija njegovih različitih korisnika.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija