• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm

06.11.2020

19:37

NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA BIVŠEG ZAVISNIKA OD ALKOHOLA! Četiri godine bez pića!

Live TV

NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA BIVŠEG ZAVISNIKA OD ALKOHOLA! Četiri godine bez pića!

Podeli vest

Keni Dun (38) iz Vankuvera u Vašingtonu, bio je zavisnik od alkohola, a onda je u jednom trenutku prelomio, ostavio piće i smršao drastično!

Svakodnevno je pio barem 20 piva, a znao je i da krije vino u kupatilu, skrivajući gutljaje od porodice.

“Iako nisam imao nameru da se napijam, zavisnost je bila jača od toga i nisam imao kontrolu nad sobom. Otišao bih u bar da popijem pivo ili dva, a uvek bih popio barem dvadeset i vraćao se po još. To je bilo kao da je neko upravljao mojim ponašanjem. Tada sam znao da mi je potrebna pomoć”, rekao je.

Odlučio je da ostavi alkohol i promenio svoje životne navike.

Učlanio se u program za pomoć zavisnicima, počeo je da vežba i zdravo se hrani.

Novac koji bi do juče trošio na piće jednostavno je štedio za neke druge stvari.

Nakon što je prešao sa ishrane sa visokim udelom masti i ugljenim hidratima, izgubio je višak kilograma. Zdrave ugljene hidrate uključio je u obroke, ali ih jede retko sa nemasnim proteinima i povrćem.

Tri puta nedjeljno diže tegove i vozi bicikl, a ponekad zna da odradi i dva treninga u danu.

Foto: instagram/sobrietycosmos

 

Sada sam otac i muž kakav sam oduvek hteo da budem. Moja porodica me se više ne boji. Dok sam bio pijan, bio sam nepredvidljiv, vikao sam na sve, a onda se samo onesvestio. Nisam imao kontrolu nad svojim ponašanjem, ali sam svejedno odgovoran za njega”, rekao je i dodao.

“Nemam nameru više nikada da pijem, ali idem dan po dan. Moj život sveden je na oporavak pa verujem da će me to terati da nikada više ni ne pomislim na alkohol”, zaključuje Keni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija