• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

31.08.2021

08:00

NAJLEPŠI JE ONAJ DAN KAD SE BUDIŠ NASMEJAN! Evo recepta kako da ga započnete!

Live TV

NAJLEPŠI JE ONAJ DAN KAD SE BUDIŠ NASMEJAN! Evo recepta kako da ga započnete!

Podeli vest

Ponekad nam se čini da je peto odlaganje alarma ujutru dobra idea – dok ne ustanemo "slomljeni" i počnemo da se spremamo na brzinu. Evo kako da dan započnete na najbolji mogući način

Posvetite sebi ujutru nekoliko minuta i uz ove trikove koji će vam pomoći da napravite zdrave izbore, uživajte u svakom danu.

Prvo pijte vode
Započnite dan velikom čašom vode, kako biste nadoknadili tečnost koju ste izgubili tokom noći, savetuje nutricionista Don Trop Džarvajs.

Istegnite se
"Samo pet minuta istezanja dovoljno je da krv počne da cirkuliše i da se ublaži tenzija", kaže fitnes trener Lorin Fleri.
Svakako će vam dan početi bolje kada se istegnete jer će vam se telo osećati bolje.

Pojedite zdrav doručak
Gledajte da vam doručak bude bogat nutrijentima.
Džarvajs savetuje da jedete dosta voća i povrća jer većina odraslih zapravo ne unosi potrebne količine tih namirnica. Naravno, za doručak ne treba da jedete samo to - već znate da je prvi obrok bogat proteinima pravi izbor.

Ne zaboravite zeleno povrće
"Metabolizam je ujutru spor, pa želite da ga pokrenete, kako bi bolje sagorevao kalorije tokom dana. Lisnato zeleno povrće i proteini su odlična kombinacija mnogih antioksidanata i nutrijenata", kaže nutricionista.

Doručak spremajte uveče
Ako ujutru znate da vas čeka spremljen ukusan i zdrav doručak, lakše će vam biti da ustanete.
Na primer, možete da pomešate mleko i pahuljice koje volite, dodate malo svežeg voća, orahe ili bademe i ostavite tokom noći u frižideru.

Ne gledajte u telefon
Možda je to lakše reći nego uraditi, ali je veoma važno da jutro ne provodite uz ekran telefona. Studija sprovedena na Univerzitetu u Pensilvaniji je pokazala da ljudi koji čitaju samo tri minuta negativne vesti ujutru, skloniji su 27 odsto da kažu nakon toga da su imali loš dan.
A kao što znamo, loše raspoloženje nas češće "tera" da pojedemo krofnu nego pomorandžu, zar ne?

Isplanirajte trening prethodne večeri
Planirate da trenirate pre nego što izađete iz kuće? Isplanirajte to prethodne večeri, spremite odeću i opremu - tako su veće šanse da naterate sebe da plan o treniranju zaista i sprovedete u delo.

A posle toga će vam dan sigurno biti bolji...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija