• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa

08.09.2021

07:57

POSLE OVOG RECEPTA ĆETE ZABORAVITI NA PEKARU! Hrskav i brz burek po svačijem ukusu!

printscreen

Live TV

POSLE OVOG RECEPTA ĆETE ZABORAVITI NA PEKARU! Hrskav i brz burek po svačijem ukusu!

Podeli vest

Započnite dan uz ovaj gurmanski doručak i uživajte u ukusu

Kada se kaže pekara, prvo što većini padne na pamet je dobar burek, a da li ste ikada probali da ga sami napravite? Ukus je bolji od kupovnog. 

Ako ste ljubitelj bureka ili pita sa sirom ispobajte ovaj recept i uživajte.

Sastojci:

500 g kora za pitu
500 g sitnog sira (ili 250 g fete)
so
4 jajeta
100 ml ulja (malo odvojite za premazivanje tepsije i pite na kraju)
250 ml jogurta
150 ml kisele vode

Priprema: 

Uključiti rernu na 220 stepeni. Umutite jaja i so. Dodajte ulje, jogurt, kiselu vodu i sir, pa mešajti dok se sastojci ne sjedine. Okrugli pleh pouljiti pa staviti dve kore tako što ćete ih ukrstiti, napraviti krst, a krajevi će vam viriti iz tepsije. Premazati filom. Uzeti 2 – 3 kore pa ih iscepkajte na veće delove (oko 4-6 parčadi) i staviti preko fila. Opet preliti. Tako uraditi do kraja sa korama i filom, ali ostaviti 1-2 kore koje će ići preko. Prebacite preko koru- dve koje ste ostavili, ivice koje vire od prvih kora prebacite preko gornje kore. Premazite pitu sa malo ulja i jos vode. Viljuškom ili nožem izbockajte, kako bi fil upile sve kore.Stavite je da se peče 30 minuta na 220 C.

Pečenu pitu okrenite i po potrebi zapecite dok ne porumeni. Sačekajte par minuta da se prohladi, pa je isecite i poslužite.

Pogledajte: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija