• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

14.10.2021

08:54

OVO NISTE ZNALI - PRIRODA SVE POVEZUJE! Hrana LIČI NA ORGANE KOJE LEČI i poboljšava im rad!

pexels.com

Live TV

OVO NISTE ZNALI - PRIRODA SVE POVEZUJE! Hrana LIČI NA ORGANE KOJE LEČI i poboljšava im rad!

Podeli vest

Voće i povrće poznato je kao najbolja hrana koja čuva zdravlje ljudi, ali da li ste znali da postoji veza između oblika povrća i voća i organa koje leče?

Šargarepa – Oči
Šargarepa u preseku liči na ljudsko oko. Zenica, šarenica i druge crte podsećaju na oko. Nauka je dokazala da šargarepe povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Paradajz – Srce
Paradajz ima četiri komore i crvene je boje – srce takođe. Studije su otkrile da je zbog likopena u paradajzu smanjen rizik za razvoj srčanih bolesti kod muškaraca i žena koji često jedu ovo voće.

Orah – Mozak 
Orahovo jezgro izuzetno podseća na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori liče na moždane vijuge. Danas se zna da je orah zaslužan za pojačanje signala između neurona i za njihovo podsticanje na dalje umrežavanje. Na ovaj način orah se bori protiv demencije. Takodje orah pomaže da se razlože proteini od kojih je sačinjen plak koji je povezan sa Alchajmerovom bolesti.

Celer – Kosti
Celer je odličan izvor silicijuma, koji je deo molekularne strukture koja daje snagu kostima. 

Avokado – Materica
Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i liče! Ako žena pojede jedan avokado sedmično, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. Rad materice i njenog grlića poboljšava i konzumiranje kruške i patlidžana. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreo plod!

Slatki krompir – pankreas
Batat (Slatki krompir) liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.

Grejpfrut – Dojke
Narandže, grejpfrut i ostali agrumi pomažu kretanju limfe kroz dojke i tako sprečavaju rak. 

Đumbir – Želudac
Đumbir liči na želudac, poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost.

Crni luk – Crvena krvna zrnca
Luk je sličan ljudskim ćelijama i krvnim zrncima. On pomaže uklanjanju otrova iz njih.

Pasulj – Bubrezi
Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg.

Smokve – spermatozoidi
Smokve su pune semenki, pa zato povećavaju pokretljivost i broj spermatozoida i tako sprečavaju sterilitet kod muškaraca.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija