• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir / tvin.rs

29.10.2021

12:03

NE BACAJTE PARE! Napravite deterdžent za pranje veša za samo 100 dinara!

Live TV

NE BACAJTE PARE! Napravite deterdžent za pranje veša za samo 100 dinara!

Podeli vest

Ova količina dovoljna za 40 pranja, a veš će vam biti blistavo čist

Ako želite da uštedite novac, napravite sopstveni deterdžent za veš, mnogo jeftiniji u odnosu na onaj iz supermarketima.

Šta vam je potrebno za 2,5 litara domaćeg tečnog deterdženta za veš?

45 grama sode za pranje

45 grama neutralnog sapuna

2,5 litara vode

Postupak:

Stavite veliki lonac (lonac za supu, na primer) na šporet. Dodajte 2,5 litara vode i zagrejte na jakoj temperaturi. Sačekajte dok voda ne proključa. Narendajte 45 grama sapuna i dodajte u vodu. Mešajte dok se sapun potpuno ne rastvori.

U ključalu vodu dodajte i 45 grama sode za pranje. Ponovo mešajte dok se soda potpuno ne rastvori. Isključite vatru i ostavite smesu da stoji najmanje 12 sati.

Nakon 12 sati, smesa će postati gušća. Sipajte ga u veliku plastičnu posudu za čuvanje. Ova količina deterdženta će biti dovoljna za najmanje 40 pranja.

Napomena: Uverite se da je bubanj vaše mašine za pranje veša napravljen od nerđajućeg čelika! Ako je napravljena od aluminijuma, soda za pranje bi ga mogla oštetiti.

Pogledajte i kako da renovirate kupatilo za manje od 115€: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija