• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.10.2021

20:00

BEZ MUKE! Spremite ručak bez kuvanja!

Pixabay

Live TV

BEZ MUKE! Spremite ručak bez kuvanja!

Podeli vest

Pripremite ukusne, zdrave i kompletne obroke, brzo i lako, bez uključivanja šporeta i rerne!

Odlučili ste da ne kuvate, već da pripremate obroke bez pečenja i krčkanja? Bilo da je povod vrućina ili želja da se odmorite od kuvanja, pripremite ukusne, zdrave i kompletne obroke, brzo i lako. Nutricionisti savetuju šta vam je neophodno da pripremite od zaliha, kao i meni kako da spremite ručak bez šporeta.

Povrće

Koristite sezonsko povrće koje možete pripremiti kao salate, te kuvani grašak, kukuruz i pasulj iz konzerve ili zaleđeni spanać.

Foto: Pixabay

Proteini

Od mlečnih proizvoda birajte jogurt, pavlaku, razne bele sireve, kao i tvrđe masne sireve. n Suhomesnati proizvodi Kvalitetna praška šunka ili ćureća prsa sa smanjenim masnoćama, solima i raznim dodacima, mogu da dođu u obzir.

Riba

Dimljena, poput pastrmke ili lososa, tunjevina i konzervisani plodovi mora su obavezni na listi namirnica.

Meso

Najbolje je da kupite pečenu piletinu na roštilju/ražnju koja je oceđena tokom pečenja i možete je u frižideru držati ohlađenu nekoliko dana.

Voće

Razno sezonsko voće koje možete koristiti za voćne salate, kao dodatke musliju za doručak ili samo uz jogurt.

Foto: Pixabay

Hleb

Opredelite se za hleb od ječma, raži ili pomešan sa semenkama. Bitno je da je bezkvasni i da može da stoji u frižideru.

Savet

- Na začinjenu salatu možete dodati tunjevinu, dimljeni losos ili pastrmku.

- Koristite pasulj, grašak i kukuruz iz konzerve.

- Kupite pečenu piletinu na roštilju i držite je u frižideru nekoliko dana.

Kada ste se dobro obezbedili, odnosno napunili špajz i frižider, možete pripremati sledeća jela

Doručak 1. Musli, jogurt i sveže voće 2. Ječmeni hleb, namaz od sira i šnita šunke, ćurećih prsa ili dimljenog lososa 3. Hleb, sirni namaz uz dodatak povrća Ručak/Večera Čorbe 1. Narendani krastavac sa belim lukom, mirođijom i jogurtom 2. Otopljeni zaleđeni spanać (najbolje je ranije da ga prebacite iz zamrzivača u frižider) sa jogurtom i belim lukom, odnosno dodati malo belog luka i maslinovog ulja 3. Ispasirati svež paradajz, pa posoliti pobiberiti i dodati maslinovo ulje i po želji peršun ili origano

Glavni obrok 1. Začinite povrće, posolite, dodajte limun, aćeto balzamiko ili jabukovo sirće. Odozgo prelijte hladno ceđenim maslinovim uljem. Ovo je osnova, a na to možete dodati tunjevinu, dimljenu pastrmku ili losos. Obrok možete obogatiti kuvanim (iz konzerve) graškom, kukuruzom ili pasuljem. 2. Grašak iz konzerve sa dimljenom pastrmkom i salata. Ako imate ohlađenu piletinu, možete je kombinovati uz grašak i salatu. 3. Pasulj iz konzerve sa crvenim lukom začiniti po ukusu i dodati sitno seckane kockice svežeg paradajza ili pelat iz konzerve. Dopuniti salatom od svežeg povrća. 4. Salsa, sitno seckan paradajz, luk, paprika i krastavac se začine i malo izgnječe rukom. Možete je jesti uz hleb, sir ili konzervisani pasulj. 5. Sveže paprike punjene sirom i blanširanim pečurkama. Dodajte začine po ukusu.

Ove obroke možete kombinovati za ručak i večer.

 

U OVU DIJETU SE KUNE NATAŠA BEKVALAC




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija