• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.11.2021

12:00

AH, TO JUTRO! Brza pomoć za neprospavane noći!

Shutterstock

Live TV

AH, TO JUTRO! Brza pomoć za neprospavane noći!

Podeli vest

Predlažemo vam osam jednostavnih trikova koji će učiniti da izgledate manje umorno!

Svi mrzimo jutra: izgledamo umorno, a često smo preumorni za duga sređivanja i stavljanje šminke. Predlažemo vam osam jednostavnih trikova koji će pomoći da izgledate manje umorno.

1. Počnite sa čistim i hidriranim licem

Za umornu kožu nema ničeg goreg od ostatka šminke od juče. Dobro očistite kožu pre spavanja, bez agresivnih sredstava, a ujutro je, pre stavljanja šminke, dodatno hidrirajte kremom koja odgovara vašem tipu kože. Tako će vaša koža biti zdravija, a samim tim izgledaće sveže i mladoliko.

2. BB krema umesto pudera

Popularna BB krema (puder-krema) preporučuje se za svež izgled jer, za razliku od tečnih i pudera u kamenu, ne isušuje kožu. Posebno se preporučuje leti, kako bi koža izgledala odmorno, a ten ujednačeno (uz malo preplanulosti).

Foto: Freepik.com

3. Fokusirajte se na područje oko očiju

Podočnjaci najviše odaju umor i neprospavanu noć. Kako biste se rešili omraženih tamnih kolutova, stručnjaci savetuju gel za područje oko očiju, koji se nanosi pre šminke. On će ukloniti natečenost, hidrirati i "ohladiti" kožu. Pazite da korektor koji upotrebljavate bude dve nijanse svetliji od vaše kože, a nanesite ga tako što ćete formirati mali trougao ispod očiju i nežnim pokretima ga izjednačiti s ostatkom lica.

4. Dodajte samo malo pudera kako bi šminka bila postojana

Kako biste sprečili stvaranje bora ili ostalih nesavršenosti koje mogu da se pojave kada imate šminku na licu tokom celog dana, poželjno je malim slojem pudera u prahu sve "staviti na svoje mesto" i dati završnu notu mejkapu.

5. Stavite malo boje na oči

Oči će izgledati manje umorno ako posegnete za svetlim i vedrim bojama. Omiljeni trik šminkera je bela olovka koja se stavlja tačno na liniju oka i postiže da ono izgleda otvorenije i odmorno.
 

DA LI JE U OVOME TAJNA?! Rešite se podočnjaka nikada lakše i jednostavnije!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija