• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2021

12:03

IZ KUHINJE STIŽE SPAS! Ovo su najbolji domaći eliksiri za JAČANJE IMUNITETA!

Pixabay

Live TV

IZ KUHINJE STIŽE SPAS! Ovo su najbolji domaći eliksiri za JAČANJE IMUNITETA!

Podeli vest

Bolje sprečiti nego lečiti!

Epidemija gripa, stomačnog virusa, prehlada i kijavica verovatno vas nije mimoišla. Ako kojim slučajem jeste, onda sigurno imate prijatelje, decu u okruženju koji su joj podlegli. Mnogi od njih su uz jedne bolesti "uskakali" u drugu završavajući sa potpuno oslabljenim imunitetom. Ukoliko vam ovaj scenario zvuči poznato, sigurno će vas zanimati kako da na prirodan način podignete imunitet, a time i šansu da ostanete zdravi. Dovoljno je da se opskrbite lekovitim namirnicama i od njih napravite moćne eliksire i konzumirate ih svakog dana.

Smanjite slatkiše

Koliko god je to mnogima palo teško, dobro je smanjiti konzumaciju slatkiša jer šećer slabi imunitet. On deluje tako što naglo povećava energiju u telu, ali ona isto tako potom naglo pada, a to iscrpljuje organizam.

 

 

Đumbir, limun, med

Sveto trojstvo odbrane od bolesti čine limun, med i đumbir. Uzmite manji komad korena đumbira, izrendajte ga i skuvajte kao čaj. Nakon što se malo ohladi, dodajte med i sok od limuna, pomorandže ili grejpfruta. Ili, narendani đumbir prokuvajte u vodi, ostavite da odstoji pet minuta, pa dodajte čaj od kamilice. Procedite i dodajte sok od limuna i med.
Pored đumbira, ne zaboravite cimet, koji se dobro kombinuje sa medom. Skuvajte cimet u vodi, ohladite pa dodajte med.

Osim meda, prirodni antibiotik je i propolis. U kašičicu smeđeg šećera nakapajte 15 kapi propolisa i uzimajte svako jutro na prazan stomak.

Foto: Shutterstock

Beli luk

Nezaobilazna biljka za "rasterivanje" svih bolesti, u narodnim verovanjima čak i zlih duhova, karakondžula i vampira je beli luk. Manju teglu napunite belim lukom (oljuštenim čenovima), prelijte medom i jedite svaki dan. Ukoliko vam je miris luka previše odbojan, i sam med u ovakvoj kombinaciji je sasvim dovoljan. Ovaj lek za sve boljke star je 5.000 godina!

Foto: Shutterstock

Kurkuma

Kurkuma ima fantastična svojstva, a između ostalog je i prirodni antibiotik. Za efikasan napitak za jačanje imuniteta u šolju tople vode dodajte četvrtinu kašičice kurkume, sok od pola limuna, malo meda i kašičicu kokosovog ulja. Dobro promešajte. Kurkuma će se smestiti na dnu šolje, pa nastavite da mešate vodu dok pijete da biste iskoristili sve njene prednosti. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Grgoljite

U mlaku vodu sipajte so pa grgoljite, tako čistite grlo od bakterija. Naučnici u Japanu su dokazali da ovaj svakodnevni tretman smanjuje rizik od gripa i prehlade za 34 odsto.

 

bolesti, u narodnim verovanjima čak i zlih duhova, karakondžula i vampira je beli luk. Manju teglu napunite belim lukom (oljuštenim čenovima), prelijte medom i jedite svaki dan. Ukoliko vam je miris luka previše odbojan, i sam med u ovakvoj kombinaciji je sasvim dovoljan. Ovaj lek za sve boljke star je 5.000 godina!

Vitaminska bomba

Vitamini i minerali čine prvu odbranu od virusa, te je idealno da ih uvek imate pri ruci. Napravite vitaminsku bombu na sledeći način. Sameljite u secku 100 g suvog grožđa, 150 g oraha, 100 g badema i koru od dva limuna. U smesu dodajte i sok od dva limuna, čiju ste koru prethodno upotrebili. Promešajte, pa ubacite po 100 g samlevenih suvih šljiva i suvih kajsija. Na kraju dodajte 300 g meda i opet promešajte. Uz to možete dodati i samlevenu vezu peršuna. Odložite u frižider i uzimajte po kašiku tri puta dnevno.

Ovako se ljušti luk!

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija