• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

15.11.2021

13:44

ROZE BANDA TO REŠAVA OVAKO!  Kada saznaju da je neku ženu tukao muž, PREBIJU GA KAO MAČKU!

pexels.com

Live TV

ROZE BANDA TO REŠAVA OVAKO! Kada saznaju da je neku ženu tukao muž, PREBIJU GA KAO MAČKU!

Podeli vest

Preuzele na sebe borbu protiv svih napravdi u društvu

Gulabi banda ili "Roze banda Indije" je grupa žena koja kada sazna da je neku ženu u njihovom kraju tukao muž, odlazi na vrata i prebija ga štapovima.

Grupa je nastala pošto je obična žena iz sela, Sampat Pal Devi, videla prebijanje druge žene na ulici.

Pokušala je da joj pomogne, ali je i ona dobila batine.

Sutradan je u pratnji pet žena pronašla napadača, i umlatile su ga štapovima.

Uskoro se vest proširila i mnoge žene su tražile pomoć od nje. Ali, pojavilo se još žena spremnih da uzmu štapove u ruke. Uskoro je grupa odabrala svoju roze uniformu i naziv.

Jednom prilikom Sampat Pal došla je u policijsku stanicu da podnese prijavu, ali policajac ju je napao. Ona mu je razbila glavu pendrekom.

Drugom prilikom, izvukla je iz kola lokalnog političara, i odvukla ga da vidi put koji se raspadao i kom je bila potrebna hitna popravka.

Misija "Roze bande" je zaustavljanje dečijih brakova, borba za obrazovanje devojčica, obuka samoodbrane za žene, zaustavljanje korupcije u sistemu, prijave protiv silovatelja i nasilnih muževa, javno prozivanje seksualnih napasnika, podsticanje žena na finansijsku nezavisnost.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija