• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

22.11.2021

17:00

ZABORAVITE NA OVA PIĆA TOKOM SOZONE VIRUSA I GRIPA! Ako želite da sačuvate zdravlje, držite se podalje od njih!

pexels.com

Live TV

ZABORAVITE NA OVA PIĆA TOKOM SOZONE VIRUSA I GRIPA! Ako želite da sačuvate zdravlje, držite se podalje od njih!

Podeli vest

Mnogi ljudi zbog loših navika u ishrani i konzumiranju pića postaju podložniji bolestima

Vreme je pandemije, a vi ste iskoristili slobodan dan i našli se na kafi sa prijateljima koje niste dugo videli. Kada konobar dođe, naručujte kafe late za vas, voćni sok za mališane i alkoholno piće za supruga.

Nutricionistima se diže kosa na glavi na spomen ovih napitaka, koji se najčešče konzumiraju na javnim mestima.

Krenimo redom sa objašnjenjem zašto je bolje da ih zaboravite, naročito u sezoni gripa i virusa. 

Kafe late sa ukusima vam mogu dati brz nalet energije, ali mogu i ozbiljno oštetiti zdravlje vašeg imuniteta. Neka od ovih pića imaju više šećera od konzerve gaziranog soka što može da utiče, ne samo na dobijanje dodatnih kilograma, već i na povećanje rizika od brojnih bolesti.

Isto važi za kupovne voćne  i gazirane sokove koji su veliki izvor šećera, posebno fruktoze i glukoze. Fruktoza dovodi do nakupljanja masti u našim telima i utiče na naše hormone u crevima, ostavljajući nas više gladnim, dok glukoza izaziva skok u našem nivou šećera u krvi.

Alkoholna pića i  slaba imunološka funkcija mogu biti međusobno više povezani nego što mislite, a njegova hronična upotreba može uticati na sposobnost tela da brzo izbaci klice.

U nastavku pogledate kako da prirodnim putem ojačate imunitet cele porodice:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija