• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

25.05.2022

15:03

DA LI STE DOVOLJNO HRABRE? Najpoznatiji nemački frizer otkriva kakve će se frizure nositi ovog leta!

tvin

Live TV

DA LI STE DOVOLJNO HRABRE? Najpoznatiji nemački frizer otkriva kakve će se frizure nositi ovog leta!

Podeli vest

Treći po redu međunarodni festival "Belgrade getHAIRing" tokom dva dana okupio je više od 40 najpriznatijih frizerskih umetnika iz celog sveta. Oni su predstavili aktuelne trendove, renomirane brendove za negu kose, a posetioci su na nekoliko bina imali priliku da prate nastupe poznatih artista i upoznaju se sa najnovijim tehnikama šišanja, stilizovanja i nege kose

- Imali smo priliku da vidimo najboljeg nemačkog frizera, zatim slovenačkog koloristu Borisa Obreškog , koji je trenutno u naletu forme, akademiju iz Zagreba, Italijane, nadogradnju kose...Program je vrlo šaren, nismo se bazirali samo na jednu ciljnu grupu. Juče smo imali goste iz Slovenije, poznatog šišača Metoda Tasiča, zatim Karla Zagorca, našeg najpoznatijeg berberina - navodi organizator festivala Dejan Kostić.

Stilista i edukator iz Berlina Saša Hazelof nam je otkrio koji trendovi će dominirati ovog leta kada je kosa u pitanju.  

- Kada me pitate za aktuelne trendove, mogu vam pričati satima jer svaki stil prate drugačiji trendovi, ali ubedljivo najveći trend u ovom trenutku je tekstura kose koja je pomalo...Ništa ne treba da je bude previše elegantno, zaglađeno. Ako hoćete da postignete fešn izgled, kosa treba da izgleda kao da ste sami pravili frizuru - pomalo lepršavo. Prisutan je uticaj devedesetih godina  kada su frizure bile neuredne. Ako se pristete Kejt Mos, u glavi vam je odmah slika zadimljenog pogleda i neuredne kose - objašnjava stilista i edukator iz Berlina Saša Hazelof.

Na glavnoj bini imali smo priliku da vidimo boje koje su vibrantne i živopisne, a Saša dodaje kako to jeste aktuelni trend za one najhrabrije.

- Nakon dve godine pandemije, mislim da ljudi žele da vide nešto što ih čini srećnim, što će im vratiti radost u život. Boje me zadivljuju, savetujem frizere da probaju sa pastelnim bojama. Sa druge strane, ne možete svakoj mušteriji ponuditi pink ili zelenu kosu, tako da imamo aktuelne i neutralne tonove, različite nijanse plave kose - kaže Saša. 

Osim edukacije, posetioci festivala imali su priliku da se druže, razmene iskustva i uživaju  u 
prefinjenosti i eleganciji stilizovanja kose, a Beograd postao važna tačka na frizerskoj mapi Evrope i sveta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija