• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milica Vučković

18.06.2022

10:00

ZAVISNIK OD ADRENALINA I MAHER NA DASCI! Naš najbolji snouborder Matija Milenković otkrio tajnu ovog sporta!

Informer

Live TV

ZAVISNIK OD ADRENALINA I MAHER NA DASCI! Naš najbolji snouborder Matija Milenković otkrio tajnu ovog sporta!

Podeli vest

Snowboard je poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove na skoro svim meridijanima

Kada je sa tri godine prvi put stao na skije, sa šest na bord Matija Milenković iz Kragujevca nije mogao da sanja da će ga ovaj zimski spot i proslaviti. On je naš najbolji državni reprezentativac u snoubordu. Sa njim smo razgovarali o rizicima koje donosi ovaj sport, raznim preprekama koje je morao da savlada, završenoj sezoni kao i njegovim planovima za budućnost.

 - Sviđa mi se u ekstremnim sportovima ta borba sa sobom, u svakom sportu se borite sa samim sobom, ali to se uglavnom dešava na nekim takmičenjima. U snoubordu to činite svaki dan jer morate da prevazilazite samog sebe i taj strah od trikova koji su opasni, a radimo ih na svakom treningu  - kaže Matija. 

Ovaj sportista zahvaljući mnogobrojnim uspesima omogućio je učešće na svetskim kupovima. Iako mlad, Matija je dvostruki osvajač Evropa kupa. Ove godine učestvovao je na prstižnim takmičenjima u Rusiji, Češkoj, Poljskoj, Švajcarskoj, a svoju dominaciju pokazao je i u Srbiji gde je osvojio titulu nacionalnog šampiona i to u dve discipline Big air i Slope stayle.

Foto: Matija Milenkovic

Matija Milenković

 Matija ističe da se na ovim takmičenima često dešavalo da startuje na listi odmah potom svojih najvećih idola Šona Vajta, Marka MekMorisa i drugih. 

 - U kvalifikacijama imamo dve vožnje, od kojih je jedna dovoljna za bodovanje, ali kada se prva vožnja ne uradi kako treba to je najnezgodnija situacija jer je najveći pritisak tada. Kada dođemo do finala ona smo opušteniji idemo na sve, ali u kvalifikacijama moramo da napravimo balans, da uradimo dovoljno, ali da se ne preforsiramo pred finale - objašnjava ovaj border. 

Iako je u pitanju individualni sportista, ovaj border tvrdi da je naučio mnogo toga uz timski duh reprezentacije i Olimpiskog tima čiiji je član.

- Velika je privilegija nastupati za reprezentaciju i predstavljati zimski sport u Srbiji. Naša zemlja nas puno podržava u tome, kada  slušam govore Vanje Udovičić, Milice Mandić koji su izvanredni sportisti ,zaista dobijem inspiraciju kada se nađem u takvom okruženju da budem još bolji -  ponostno istiće Matija.  

Foto: Matija Milenkovic

Matija Milenković

Za ovaj sport , potrebna je velika hrabrost i upornost i koliko god primamljivo izgledao, definitvno nije sport za svakoga,pre svega treba biti ekstremista u duši, voleti snežne izazove i biti maher na dasci.

Foto: Matija Milenkovic

Matija Milenković

 

 

 

 

- Snoubord nije samouka discilina, važno je da oni koji počinju imaju instruktora.​Padovi se često događaju, tako da je sposobnost da padnete, a da se ne povredite, jedna od bazičnih snubord tehnika koju je potrebno vrlo rano usvojiti - kaže ovaj border.

Stavljanje sebe van zone konfora je ono što ga čini živim, kaže Matija.

Foto: Matija Milenkovic

Matija MIlenković

Pored mnogo odricanja ovaj sport doneo mu je i dinamičan stil života uz dosta putovanja, a dobra stana toga su prijateljstva i druženja sa ostalim borderima koji su adrenalinski zavisnici baš kao i on.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija