• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

25.09.2022

17:15

KADA VIDE NJU DA IZLAZI IZ KAMIONA, NE MOGU DA VERUJU SVOJIM OČIMA! Jovana vozi kamion, bager, viljuškar, valjak, auto i tu nije kraj...

Informer.rs

Live TV

KADA VIDE NJU DA IZLAZI IZ KAMIONA, NE MOGU DA VERUJU SVOJIM OČIMA! Jovana vozi kamion, bager, viljuškar, valjak, auto i tu nije kraj...

Podeli vest

Jovana Mitrović najmlađa je profesionalna vozačica kamiona u našoj zemlji. Stopere ne prima nikada, ne svraća na jagnjeće pečenje i uz osmeh kaže da je istina da je šoferska tuga pregolema.

Jovanu Mitrović na TikToku prati više od 50 000 ljudi. Ona svakodnevno deli dešavanja sa svog posve neobičnog radnog mesta - iz kabine kamiona kipera.

Iako je student četvrte godine Arhitektonskog fakulteta i vlasnica crnog pojasa u karateu, ona je pre svega profesionalna vozačica kamiona zaposlena u porodičnoj firmi. Kako kaže - odrasla je na gradilištu. Gledajući oca i stariju braću kako voze, nije mogla da dočeka da stasa dovoljno kako bi i sama polagala za C kategoriju i sela za volan. 

- Zapravo, kad sam bila mala i kada bi me neko pitao šta želim da budem kad porastem, ja sam odgovarala da želim  da budem buldožerista. Koristila sam svaku priliku kako bih na gradilištu provozala neko od vozila makar dva metra. Kada sam napunila 21 godinu, tata mi je za rođendan dao papir na kome je pisao - srećan rođendan ti žele tata i auto-škola - priseća se Jovana.  

Foto: Informer.rs

Jovana Mitrović

Vožnju je uspela da savlada i položi iz prvog puta. Tata joj često kaže kako je trebalo da bude muško. Ova mlada devojka ponekad u kamionu provede čitav dan. Kada se bavite ovim poslom, radno vreme ne postoji. Vožnja iscrpljuje i fizički i psihički, ali Jovana ističe kako se uz dobru volju i organizaciju sve to pregura. Zanimalo nas je kako reaguju momci kada čuju čime se bavi. 

- Kad čuju da vozim kamion, svi bi da me žene. Trenutno imam dečka koji je isto profesionalni vozač tako da smo u poslu zajedno i razumemo se. A što se tiče prijatelja, drugara, drugarica, svi me teraju da ih provozam koji krug - kaže Mitrovićeva.

Foto: Informer.rs


Stopere ne prima nikada, ne svraća na jagnjeće pečenje i uz osmeh kaže da je istina da je šoferska tuga pregolema. 

- Ja ponesem neko voće. Uz put gricma to što ponesem na put. Kad se prejedem, ne mogu da vozim. Urada mi stomak u volan - smeje se Jovana.

Kada izađe na put, strah ne postoji. Ipak, najviše od svega smeta joj nemarnost drugih vozača, najčešće onih koji upravljaju lakšim četvorotočkašima.

Foto: Informer.rs

Jovana Mitrović

Ljudi ne shvataju da je izreka koja kaže kako je vozač kamiona jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru, živa istina - napominje Mitrovićeva i apeluje na sve vožače da obrate pažnju i propuste kamion kad ga vide na putu. 

Veliki izazov i jedna od Jovaninih želja je da izvoza dužu turu u inostranstvu. Iako su takve ture naporne, volela bih da i to probam - kaže najmlađa profesionalna vozačica troosovinca u Srbiji čije  nove avanture iz kamiondžijske kabine željno iščekujemo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali mali meni toga fali

pre 1 godinu

Nije Seve jedina. Tu je i Jovana! Svaka joj cast!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija