• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Stefanović

09.07.2019

14:15

(VIDEO) LOŽIMO SE NA SRBIJU! KOŠARKAŠICE U POSETI INFORMERU POSLE OSVAJANJA BRONZE NA EP!

Live TV

(VIDEO) LOŽIMO SE NA SRBIJU! KOŠARKAŠICE U POSETI INFORMERU POSLE OSVAJANJA BRONZE NA EP!

Podeli vest

Ponosne smo što se borimo za našu zemlju i to nam daje snagu da pravimo dobre rezultate, poručuju košarkašice Srbije Dajana Butulija i Nevena Jovanović! Njih dve su juče, dan nakon trijumfa nad Velikom Britanijom (81:55) u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu, posetile redakciju Informera i tom prilikom su otkrile da se za svaku utakmicu spremaju slušajući "Marš na Drinu"

Izabranice Marine Maljković su na turniru koji je održan u našoj zemlji opet pokazale kako se bori za Srbiju. Borbenost koju su pokazale mogla bi da služi kao primer našim reprezentativcima u nekim drugim sportovima.

Dajana Butulija kaže da njene saigračice i ona pred svaku utakmicu plaču od uzbuđenja što imaju priliku da predstavljaju svoj narod.

"Uoči svaki utakmice pustimo pesmu "Marš na Drinu". Sve zajedno pevamo: `U boj krenite junaci svi...` Posle toga kapiten Jelena Bruks održi emotivan govor i nakon toga se gotovo uvek isplačemo. Zašto? Pa zato što smo ložane! To nam daje snagu! Plačemo jer smo emotivne i zato što smo ponosne što igramo za Srbiju. Drago nam je što imamo priliku da se borimo za svoju zemlju i svoj narod" objašnjava Butulija.

Foto: Novak Đurović

Dajana Butulija i Nevena Jovanović

Srpske devojke su 2015. osvojile zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, a godinu dana kasnije bronzu na Olimpijskim igrama u Riju. Bek naše reprezentacije Nevena Jovanović kaže da se i ovoga puta nadala uspehu.

"Verovale smo od starta da možemo do medalje, tim pre što je prvenstvo održano u našoj zemlji. Htele smo da se pred našim narodom popnemo na pobedničko postolje. Srbija je to zaslužila. Zahvalna sam navijačima na podršci. Bukvalno sam se ježila posle svakog koša i aplauza koje smo dobijale" ističe Jovanovićeva.

Što manje para,
to veća borbenost

Dajana Butulija kaže da reprezentativkama Srbije novac nije glavni motiv i da upravo u tome leži razlog njihove srčanosti i posvećenosti.

"Što manje para, to je veća borbenost. Od ženske košarke ne možete da zaradite milione. Mi moramo nešto da radimo nakon završetka karijere", kaže Butulija, koja se pre tri godine oprostila od reprezentacije, ali se na nagovor Marine Maljković vratila u nacionalni tim.

Dajana još ne zna da li će nastupati na OI u Tokiju sledeće godine, ukoliko se Srbija kvalifikuje.

"Ne mislim o tome niti želim da pravim planove. Znate kako se kaže: `Čovek planira, Bog se smeje.` Živim dan za danom, pa ćemo videti", ističe Butulija.

Srpski tim je imao šansu i da se nađe u finalu Evrobasketa u Beogradu, ali su naše devojke poražene od Španije rezultatom 71:66, iako su u poslednjoj četvrtini imale vođstvo. Butulija otkriva da im je selektor Marina Maljković pomogla da prebole taj poraz.

"Marina nam je uputila prave reči posle meča. Rekla je da je ponosna na nas šta god da se desi. Objasnila nam je da smo već uradile ogroman posao time što smo se plasirali u polufinale, a samim tim i na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Dodala je i da će biti još ponosnija na nas ako osvojimo medalju za naš narod", naglašava Butulija.

Jovanovićeva dodaje da im je to pomoglo da razbiju Britaniju u utakmici za treće mesto.

"U tom trenutku kao da je nešto kliknulo u našim glavama. Posle toga smo bile vedrije i raspoloženije. Marina nam je rekla: "Ako osvojite medalju, radite mi šta god želite, samo nemojte da me skidate", otkriva Jovanovićeva.

Međutim, naše devojke nisu želele da kažu šta će sve uraditi Marini nakon osvajanja medalje.

"Mi smo isplanirale šta ćemo, ali nismo još uradile. Prvo ćemo joj zalizati kosu, da bude skroz zalizana. Ono što najviše mrzi. Ima tu još nešto, ali to će zasad ostati tajna", poručuju Nevena i Dajana.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija