• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2019

15:32

(VIDEO) KOPAČKE PRODATE ZA SKORO POLA MILIONA DOLARA! Samo 12 pari rađeno je ručno!

Live TV

(VIDEO) KOPAČKE PRODATE ZA SKORO POLA MILIONA DOLARA! Samo 12 pari rađeno je ručno!

Podeli vest

Redak par kopački "Najk" koje je dizajnirao jedan od osnivača kompanije prodat je na aukciji u Njujorku za rekordnih 437.500 dolara.

Očekivalo se da će patike iz 1972. godine dostići cenu od 180.000 dolara, ali je kanadski kolekcionar Majls Nadal platio skoro tri puta više, prenosi BBC.

Patike "Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe" je dizajnirao Bil Bauermen, atletski trener i jedan od osnivača brenda sportske opreme"Najk".

Samo 12 pari ovih patika rađeno je ručno, a neke od njih su nosili atletičari na Olimpijadi 1972. godine. Veruje se da je par patika koji je danas prodat jedini koji nije nošen.

Najskuplje dosad prodate patike bile su marke "Konvers" koje je nosio američki košarkaš Majkl Džordan na Olimpijadi 1984. godine - 190.373 dolara.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija