• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

21.02.2020

16:59

JAPANSKI AMBASADOR UVELIČAO JUBILEJ! Boža Maljković na 110. rođendan OKS najavljuje uspehe olimpijaca u Tokiju!

Live TV

JAPANSKI AMBASADOR UVELIČAO JUBILEJ! Boža Maljković na 110. rođendan OKS najavljuje uspehe olimpijaca u Tokiju!

Podeli vest

U beogradskom Hotelu Moskva, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, kasnije preimenovan u Olimpijski komitet, obeleženo je 110 godina olimpijskog pokreta kod nas. Poštujući višegodišnju tradiciju, na spomen ploču ispred Hotela Moskva u kojem je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije

Sobu na četvrtom spratu Hotela Moskva gde je pre 110 godina i oformljen Srpski olimpijski klub danas su obišli predsednik Olimpijskog komiteta Srbije gospodin Božidar Maljković sa podpredsednicima gospodinom Žarkom Zečevićem i olimpijskom šampionkom, tekvondokom Milicom Mandić kao i sa njegovom ekselencijom, ambasadorom Japana u Srbiji, gospodinom Junićijem Marujamom. 

Foto: OKS

- Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji i doprineli populariziji Olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara. Bogato nasleđe i više od veka duga olimpijska tradicija, svakako su dodatni motiv pri svakom novom izazovu - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Foto: OKS

 - Iskoristio bih priliku da im sa ovog mesta poželim da budu zdravi i da vredno treniraju kako bi u Tokiju ostvarili svoje najbolje rezultate! Siguran sam da ćemo se i ove godine radovati njihovim uspesima i imati razloga da se ponosimo jer su oni najbolje što Srbija ima - izjavio je Maljković. 

Foto: OKS


 
Ambasador Japana u Srbiji, gospodin Junići Marujama zahvalio se predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije na pozivu.

- Velika je čast danas biti ovde i biti deo velikog jubileja koji proslavlja Olimpijski komitet Srbije. Činjenica da će četiri grada u Japanu biti domaćini srpskim sportistima u periodu priprema i aklimatizacije za predstojeće Olimpijske igre što potvrđuje sjajne odnose između naše dve zemlje, želim Vam mnogo uspeha na Olimpijskim igrama u Tokiju i daljem radu - rekao je Marujama.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija