• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

15.04.2021

12:21

HAJDE DA OBARAMO RUKE! Pogledajte najavu za SPORTSKI SPEKTAKL u nedelju na Ubu - Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke!

Live TV

HAJDE DA OBARAMO RUKE! Pogledajte najavu za SPORTSKI SPEKTAKL u nedelju na Ubu - Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke!

Podeli vest

Srpski sportski savez za obaranje ruke u saradnji sa Opštinom UB i Sportskim savezom UB organizuje 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u nedelju 18. aprila sa početkom u 14 časova.

Takmičenje će se održati u Sportskoj hali UB bez prisustva publike zbog virusa Covid 19 i ispoštovaće se sve propisane epidemiološke mere. 

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke sudiće međunarodne lincecirane sudije iz Bugarske, na čelu sa jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke Hristom Delidžakovim. 

Najbolji na ovom državnom prvenstvu postaju članovi reprezentacije Srbije u sportskom obaranju ruke i takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji. 

Foto: SSOR Promo

Postoje više kategorija na državnom prvenstvu i to: Amateri početnici, Juniori, Žene, Masteri, Osobe sa invaliditetom i Seniori profesionalci. 

U Srbiji postoji više od 15 aktivnih klubova. 

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke otvoriće zajedno predsednik opštine UB Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Goran Marinković.

- Sportsko obaranje ruke - ARMWRESTLING postoji 11 godina u Srbiji, a Svetska takmičenja i Svetska federacija u sportskom obaranju ruke postoje više od 40 godina. Ovaj sport naćiće se i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, a do tada će se raditi na promociji i razvoju ovog sporta u Srbiji - kaze predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija