• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.03.2019

12:52

(VIDEO) POČASNI KONZUL SRBIJE NA NOVOM ZELANDU: Među žrtvama nema državljana Srbije!

Podkast

(VIDEO) POČASNI KONZUL SRBIJE NA NOVOM ZELANDU: Među žrtvama nema državljana Srbije!

Podeli vest

Počasni konzul Srbije na Novom Zelandu Stevan Berber izjavio je da je napad na dve džamije najtragičniji događaj u toj zemlji od kako je on na tom ostrvu

On je za "Radio Beograd" rekao da je u svojstvu počašnog konuzla dobio informaciju o ovom, kako kaže, teškom incidentu, te da je pokrenuo proceduru kako bi ustanovio da li među žrtvama ima nekoga ko je državljanin ili ima ikakve veze sa Republikom Srbijom.

- Izgleda da takvih osoba nema - rekao je Berber i naveo da su taj teroristički napad osudili zvaničnici Novog Zelanda, te da je premijerka navela da su ovo najcrnji časovi Novog Zelanda.

- Smatra se da je ovaj napad bio jako dobro planiran i izveden. Povodom toga su se oglasile praktično sve službe Novog Zelanda, uključujući obraćanje naciji predsednice vlade - rekao je Berber.

MONSTRUM BREJVIK MU JE UZOR! TERORISTA SA NOVOG ZELANDA NAPISAO STRAVIČAN MANIFEST NA 73 STRANE, PA KRENUO U POKOLJ!

Napadač optužen za ubistvo pojaviće se sutra pred sudom, ali još nije poznato da li je isti napadač odgovoran za oba napada.

Uhapšene su četiri osobe, a glavni napadač je identifikovan kao 28-Australijanac Brenton Tarant.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija