• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo/Sputnik

14.05.2019

08:20

(VIDEO/FOTO) SPREMITE SE, OVO ČUDO STIŽE KOD I NAS! Reka odnela most, vanredno stanje u Banjaluci, oglasile se sirene... U Zagrebu pet povređenih!

Podkast

(VIDEO/FOTO) SPREMITE SE, OVO ČUDO STIŽE KOD I NAS! Reka odnela most, vanredno stanje u Banjaluci, oglasile se sirene... U Zagrebu pet povređenih!

Podeli vest

Nevreme s gradom, jakim i olujnim vetrom i obilnom kišom zahvatlo je kasno poslepodne delove Bačke, navodi sajt Vojvodina Meteo

Nevreme je donelo grad, obilnu kišu i jak vetar, a u mestu Drljan, između Bečeja i Bačke Topole, za manje od jedan sat palo je 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Kako navodi Vojvodina Meteo, njive su mestimično zabelele od količine leda, a štetu je za sada nije moguće proceniti.

 

 


Oblačnost je u međuvremenu oslabila i donosi kišu i pljuskove uz ređu pojavu grmljavine na krajnjem severu i severozapadu Vojvodine.

Prema Vojvodini stiže novi sloj oblačnosti, koji će na jugu Vojvodine izazvati slabu i umerenu kišu, navodi sajt.

 

 

Iz komšiluka stižu dramatične fotografije nevremena: Evakuacija u Doboju, Vrbanja odnela most, nivo Sane viši nego 2014. 

U banjalučkom naselju Lazarevo, noćas oko 1.30 izlio se Vrbas, dok se u Prijedoru izlila Sana.

 

 


Kako prenosi lokalna ATV televizija, nivo vode nastavlja da raste, i to 10 centimetara po satu.

Trenutni nivo Sane u Prijedoru je 460 centimetara, a kritična tačka je na 420 centimetara, dok je u naselju Gomjenica počelo postavljanje vreća sa peskom kako bi se sprečilo izlivanje reke, prenose Nezavsne.

 

 

 

 

Poplave širom Bosne i Hercegovine sinoć su državu držale budnom. Policija federalne opštine DobojJug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići, čiji su domovi uz reku Usoru zbog izlivanja vode iz korita. U okolini Tuzle najkritičnije stanje trenutno je u Orahovici i Banovići Selu, dok je u Čelincu nabujala Vrbanja odnela pešački most.

I iza građana Sanskog Mosta, gde je juče proglašeno stanje prirodne nepogode, besana je i teška noć. Kako prenosi "Dnevni avaz" iz Sanskog Mosta, oko 100 pripadnika civilne zaštite i lokalnog stanovništva vodilo borbu sa vodenom bujicom.

Policija federalne opštine Doboj Jug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići, čiji su domovi uz reku Usoru, zbog izlivanja vode iz korita, javlja dopisnik Srne sa lica mesta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doboj Jug Matuzići-voda je preko pola metra i još uvijek raste. #doboj #matuzici #poplave #072info

Објава коју дели 072info (@072info) дана 13. Мај 2019. у 7:54 PDT

 

Stanovništvo je obavešteno da napusti domove, a kao alternativni smeštaj navedena je lokalna škola u Matuzićima.

Istovremeno, reka Bosna izlila se na području mesta Mravići, koje se graniči sa gradom Doboj.

Iako se činilo da će poplave zaobići područje oko Tuzle, prema trenutno raspoloživim informacijama obilne kišne padavine već su izazvale izlivanje reka iz korita, a najkritičnije stanje je u Orahovici i Banovići Selu, prenosi tuzlanski.ba.

Obilne padavine prouzrokovale su poplave u u Banovići Selu kod Banovića, dok je kiša izazvala izlivanje iz korita reke Turije u mestu Orahovica na području Lukavca, gde je poplavljeno nekoliko stambenih objekata, lokalna ambulanta i škola.

Foto: printscreen Tviter

Na području opštine Zavidovići putna komunikacija prema naselju Dolina i Podu je zbog plavljena dva podvožnjaka u prekidu. Na području opštine Maglaj u naselju Novi Šeher došlo je do izlivanja reke Liješnice. Voda se izlila po lokalom putu i po dvorištima nekoliko kuća.

Nabujala reka Vrbanja odnela je sinoć privremeni pešački most u Čelincu.  U Čelincu su se posle 22 sata oglasile sirene za uzbunu, javlja RTRS.

 

 

Sirene za uzbunu zbog poplave oglasile su se posle ponoći i u naselju Trn u opštini Laktaši, javlja ATV.

Ulicu po ulicu u ovom mestu policija je obaveštavala stanovništvo na moguću opasnost od poplava.

Foto: Tanjug

Zagreb

​Nevreme u Zagrebu: Više od 700 intervencija, pet povređenih

Gradske službe u Zagrebu imale su danas više od 700 intervencija, a pet osoba je povređeno zbog jakog vetra koji duva od nedelje.

Foto: Tanjug

Vetar je na području Zagreba cele noći i tokom dobrog dela dana rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove i delove fasada, prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug

​Zagrebačke ulice bile su pune odlomljenih grana, a bilo je problema i u gradskom prevozu.

Ponegde je bilo i razbijenih semafora, a hitne službe i vatrogasci intervenišu ceo dan. Policija je upozorila građane da ne izlaze ako ne moraju.

Foto: Tanjug

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za skoro celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija