• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2019

14:54

(VIDEO) VUČIĆ O BOJKOTU OPOZICIJE: Kosovo i Metohija im nije važna tema? Uskoro će izbori, pa će narod da kaže šta misli!

Podkast

(VIDEO) VUČIĆ O BOJKOTU OPOZICIJE: Kosovo i Metohija im nije važna tema? Uskoro će izbori, pa će narod da kaže šta misli!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji nije nikakav “trik”, kako to spekulišu njegovi politički protivnici, jer, ističe, nema važnije teme od Kosova i Metohije, niti važnijeg mesta od parlamenta da se o toj temi razgovara


Kako kaže, svakog dana je slušao kritike i optužbe kako ne želi i nema hrabrosti da se pojavi pred političkim protivnicima upravo po pitanju KiM, i da je u redu što su napravljeni mostovi, autoputevi, pruge, što su vojska i policija bolje opremljene, ali je katastrofa što ne sme da se pojavi da razgovara o Kosmetu.

- Kad odem da razgovaram sa predstavnicima SPC, kažu - ''što razgovaraš sa crkvom, treba da ideš parlament''. Onda kažem da dolazim u parlament, da odgovorim na pitanja, da podnesem izveštaj, a onda kažu da je to sad trik. A, kakav trik? - konstatovao je predsednik Srbije, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

Vučić je upitao o čemu i gde misle da razgovaraju, ako neće sa najvišim predstavnicima države o Kosovu i Metohiji.

- Valjda sa najvišim predstavnicima države hoćete da razgovarate o REM-u i o (generalnom direktoru RTS Draganu) Bujoševiću, valjda su oni važniji od KiM… Za mene nisu - istakao je Vučić.

On je naglasio da je za njega parlament veoma važno mesto, a da bi za opoziciju trebalo da bude apsolutno najvažnije mesto, a od Kosova i Metohije, u ovom trenutku, nemamo važniju, najvažniju temu.

- Ako to neko ne razume, ako su mu i dalje tajkunski interesi pojedinih lidera opozicije preči od KiM, ja im čestitam na tome - primetio je Vučić.

On je ponovio da će se pojaviti na sednici parlamenta i odgovoriti na svako pitanje, te dodao da veruje da će, ako bude ideja, predsednica parlamenta prihvatiti da bude najduže vreme za sve poslanike koji žele nešto da kažu, jer, ponavlja, nema važnije teme od KiM.

- Ako o tome nećete da razgovarate, ako hoćete šatorima da nas naterate da razgovaramo o sprovođenju vaših tajkunskih interesa, da biste mogli da kontrolište prodaju vaših sekundi RTS-u… onda je to velika sramota - istakao je Vučić.

- Ali, neka ljudi u Srbiji nedvosmisleno u narednom periodu kažu šta misle o tome, a uskoro će izbori, pa će građani imati priliku da govore - zaključio je predsednik.

Precizirao je da će sednici parlamenta o Kosovu i Metohiji, 27. maja, pored njega, prisustvovati, i predsednica vlade Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, kao i svi koji su na neki način učestvovali u razgovorima ili vodili politiku po pitanju KiM u prethodnih nekoliko godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija