• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

05.06.2019

16:10

(VIDEO) OVO SU HEROJI KOJI SU SPASILI STADO OVACA! IZ LEDENE VODE IZVUKLI SU 12 ŽIVOTINJA!

Podkast

(VIDEO) OVO SU HEROJI KOJI SU SPASILI STADO OVACA! IZ LEDENE VODE IZVUKLI SU 12 ŽIVOTINJA!

Podeli vest

Dok je vodena bujica pre dva dana nosila sve pred sobom Dragomir Šuluburić i Slavko Vujović iako nisu bili ugroženi krenuli su kroz dragačevsku varoš kako bi pružili pomoć onima kojima je bila najpotrebnija

"Prvo smo otišli do autobuske stanice i tamo pomogli da se izvuče jedan zgalavljen automobil, a posle smo krenuli ka obližnjim selima“, kaže Dragomir za RINU.

Na putu ka selu Turica, ugledali su stado ovaca koje se davilo u dubini preko dva metra.

"Odmah smo odlučili da ih spasimo. Skočili smo u vodu i zaplivali. Voda je bila mnogo hladna, prljava,  a gazili smo i po leševima udavljenih životinja“, rekao je Dragomir.

Stado porodice Stambolić pre poplava  brjalo je 22 ovce, a Šuluburić  i Vujović uspeli su da spasu  12 ovih nesrećenih životinja.

Foto: RINA

"Dosta ih je bilo zapleteno u ogradi. Mučili smo se da ih iščupamo. Ovce su bile uplašene, nosili smo i po dve u jednom trenutku, ispod ruku. Neke su bile u izuzetno teškom stanju, izvaličili smo ih kroz vodu duže od 15 metara“, rekao j Dragoslav.

Foto: RINA

Dragan Šuluburić

Dragan Stambolič koji je i sam spašavao šta se može spasiti ispred  vodene bujice oduševljen je dobrotom i nesebičnošću ove dvojice momaka.

"Kad su ovako reagovali da spasu životinje, mogu samo da zamislim šta bi uradili da spasu ljude.  Oni su gazili kroz ledenu vodu, gazili su mrtve ovce koje nisu uspele da se spasu. Zahvalan sam im jer su uspeli da mi spasu stado, ali ovaj  njihov čin govori koliko su plemeniti i dobri ljudi“, kaže Dragan Stambolić.

Foto: RINA

Dragan Stambolić

Ova dvojica dragačevaca u Guči su poznati kao momci koji su tu da svakom pomognu i izađu u susret, a pored ovog dobrog i humanog dela Dragomir ponovo ističe da mu je krivo što nisu upeli da spasu sve.

"Da samo stigli ranije, preživele bi sve", navodi Šuluburić i dodaje.

"Ljudi smo, moramo da se pomažemo, naročito u ovim teškim uslovima koji su nas zadeseli. Kažu mi neki – ti nisi normalan uleteo si u vodu zbog ovaca. Opet bih ponovio isto jer i one su ćiva bića, pritom nemoćna i zavise od naše dobre volje“, zaključuje Dragomir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija