• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2019

12:47

(VIDEO) NAŠE JE DA RADIMO U INTERESU NARODA, A NE DA SE DODVORAVAMO EKSTREMNOJ MANJINI!

Podkast

(VIDEO) NAŠE JE DA RADIMO U INTERESU NARODA, A NE DA SE DODVORAVAMO EKSTREMNOJ MANJINI!

Podeli vest

Rezultati sve govore i ne mogu se poricati, poručuje predsednik Aleksandar Vučić i dodaje da je vlast odgovorna prema građanima i državi, dok opozicija izlazi u susret očekivanjima ostrašćene, frustrirane manjine, koju ne interesuje realnost i zbog toga i pravi političke greške

 

On je rekao danas da više ne želi da komentariše Boška Obradovića i njemu slične i da o svemu dovoljno pokazuju rezultati aktuelne vlasti i opozicije dok je bila na vlasti.

- Previše sam to radio u prethodnom periodu sa svima njima, moje je i naše da vodimo politiku u interesu građana, a ne da se dodvoravamo ekstremnoj manjini koja će svaki put kada nešto pametno uradimo da nam skoči na leđa i da kaže - ej beži od toga pametnog i vrati se u naš prljavi mulj iz kojeg nema političkog izlaza - naveo je Vučić komentarišući to što je Boško Obradović pre dva dana pozivao na pomirenje i dijalog sa vlašću, a onda govorio sve suprotno.

Zapitao je koliko je opozicija kada je bila na vlasti otvorila fabrika u Novom Sadu, Kraljevu, Čačku, Leskovcu i Vranju:

- Nijednu - podseća, sa izuzetkom Benetona, dok je on lično sa svojim timom otvorio 15 fabrika u tih pet mesta.

- To su rezultati i to ne možete da izbrišete - poručio je Vučić i dodao da na kraju, bez obzira da li je neko lep ili krezub, ostaje to koliko je fabrika otvoreno, kilometara autoputa napravljeno, pruga, parkova, koliko je ljudi zaposleno, ekonomski rezultati... , dok je sve drugo prazna priča.

- Ovo nije pitanje obračuna sa pojedinim političarima, već šta iza njih ostaje i šta su uradili - naglasio je Vučić.

(VIDEO) DOBRO JUTRO KOLUMBO! Vučić odbrusio Haradinaju zbog crtanja meta na čelo poštenim Srbima na KiM!

Dodaje da se zato oni nalaze na političkoj stromoglavici, jer se dodvoravaju užasno malom broju ljudi, od svega nekoliko hiljada, koji su ostrašćeni i ekstremni i imaju lične frustracije.

Vučić je naveo da njegovi politički protivnici zato i donose loše političke odluke.

- Mi ćemo odgovorno i ozbiljno da radimo i u interesu građana Srbije. Meni to što rade ne smeta, možda bi se zbog Srbije radovao da su malo odgovorniji.

Kaže da je to "kao priča kada jedno dete niko ne pokaže, dok njegovom sinu stavljaju poternicu i napadaju druge članove njegove porodice i dodaje da građani vide svo to licemerje i da će prema tome doneti svoj sud o tome.

Upitan kako se oseća zbog toga što neki ne priznaju sve ovo što se radi i gradi, kaže da se oseća dobro i da je ponosan na ono što je postigla aktuelna vlast.

Istakao je da su ekonomski rezultati nikada bolji i da će Srbija ponovo imati suficit budžeta, i to bez obzira na velike rashode zbog vraćanja ranijih dugova, te da ga jedino brine pitanje Kosova i Metohije.

- Srbija će ponovio imati suficit u budžetu. To će biti četvrtu godinu na papiru, a treću za redom, da imamo suficit, iako smo imali jednokrtane rashode, jer smo vraćali dugove od pre 10 godina - naveo je Vučić.

Ko god bude prolazio kroz Srbiju i kroz Beograd znaće, kaže, kako je ovo naopravljeno i u čije vreme.

- Ovo će biti najlepši deo Beograda, kada se pojave i toranj i šoping mol i sve drugu zgrade - rekao je tokom obilaska radova na uređenju Beograda na vodi.

Srbija i Beograd će mnogo da zarađuju i pripremljene su mnoge stvari za turiste, naveo je on i dodao da je samo turista iz Kine bilo 2017. godine 50.000, a 2011. godine 3.500, kao i da se ove godine očekuje da ih bude 180.000, a kasnije i više od 300.000.

- Trudimo se da dovedemo najveće svetske kompanije. Na primer, pregovaramo sa Luj vitonom, Pradom, Gučijem... Ako skupe kompanije dođu onda će veliki broj turisti iz Azije, ali i iz regiona hrliti u Beograd, jer će ovde to moći da kupe po povoljnijim cenama - rekao je i istakao da će to biti velika korist za Srbiju.

Vučić je ponovio da će za Vidovdan biti otvoren aerodrom Lađevci kod Kraljeva za civilni saobraćaj, za male avione, a za godinu dana i za velike avione tipa- A319 i A320, što je važna stvar za taj deo zemlje.

Na pitanje kako komentariše to što je televizija Nova koja je u vlasništvu Šolaka, a u vezi je sa Ðilasom, emitovala celu emisiju o Goranu Vesiću, rekao je u šali - "ništa dok Vesić ne dobije celu seriju".

Predsednik kaže da je bilo puno emisija i na njegov račun i poručio Vesiću da u tom smislu treba da ga sustigne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija