• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso/Mediji

11.07.2019

19:41

SRBIJA SE ODUŽUJE NATO OFICIRU, DOBIĆE NAŠE DRŽAVLJANSTVO I PENZIJU: On je Srbima odao tajne bombardovanja, ZA TO JE PLATIO JE ŽESTOKU CENU!

Podkast

SRBIJA SE ODUŽUJE NATO OFICIRU, DOBIĆE NAŠE DRŽAVLJANSTVO I PENZIJU: On je Srbima odao tajne bombardovanja, ZA TO JE PLATIO JE ŽESTOKU CENU!

Podeli vest

Pjer-Anri Binel , francuski obaveštajac, koji je ljubav prema Srbiji platio i zatvorom na pragu je dobijanja srpskog državljanstva i penzije

Naime, kako saznaje Espreso takva inicijativa stigla je u Skupštinu Srbije, a njom se predlaže da se francuskom majoru Pjeru Anriju Binelu poznatom po tome što je našoj vojsci predao planove bombardovanja, dodeli srpsko državljanstvo i nacionalna penzija.

- Inicijativa je pokrenuta, sada je sve na državnim organima i pitanju koliko će imati volje i sluha za ovakvu stvar - otkriva naš izvor iz parlamenta.

Prema njegovim rečima sve je još na dugom štapu, ali raduje da je bar stvar pokrenuta.

- Francuski major je učinio onako kako ga je deda učio, koji se borio na solunskom frontu rame uz rame sa vojnicima Kraljevine Srbije, a to je „da kada sretne Srbina skine kapu". Zbog odluke da Srbiji preda planove NATO bombardovanja major Binel je osuđen na pet godina zatvora i ostao bez Legije časti u Francuskoj. Međutim, svojim delom on je zaslužio pravu čast, postao vitez dobra i dokazao da je pravda iznad ličnih interesa. Vreme je da Srbija dodelom državljanstva i nacionalne penzije, iskaže zahvalnost ovom velikom čoveku, simbolu čojstva i ličnog požrtvovanja. Ono što majora Binela još više čini herojem je činjenica da se on nije pokajao bez obzira na kaznu i izjavio da se oseća ponosno zbog svog čina i da bi ponovo isto uradio. Srbija mora da pokaže da svoje prijatelje ne zaboravlja - kaže narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

Podsetimo francuski major Pjer-Anri Binel (66), kao šef kabineta francuskog predstavnika pri Severnoatlantskoj alijansi, generalu Jovanu Milanoviću, iz ljudskih pobuda, dostavio je plan mogućih NATO ciljeva u našoj zemlji, pokušavajući da spreči bombardovanje.

Napad je svojim delovanjem odložio, a sud u Parizu ga je zbog špijunaže ražalovao i osudio na pet godina zatvora, od čega tri uslovno. Iz ćelije je, sa skraćenom kaznom, izašao uzdignute glave na proleće 2002. godine, napustio je vojsku i počeo da radi kao geometar.

Srbi nisu zaboravili francuskog majora. Pre pet godina, tadašnji predsednik Tomislav Nikolić ga je odlikovao zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić".

Oje pitomac slavne Vojne akademije "Sen Sir". U vojnu službu je stupio 1973. godine i obavljao je posebne obaveštajne zadatke pri kopnenim jedinicama. Učestvovao je i u ratu u Persijskom zalivu, sa odličnim znanjem arapskog i engleskog jezika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LOAND

pre 4 godine

Zajam Jose Luisa, Nudimo gotovinske zajmove od 5000 do 50000 eura, a financiramo projekte od 50000 do 300.000 eura po godišnjoj stopi od 2% za svaku osobu ili tvrtku koja treba kredit. novac za neke od njihovih potreba. Ako vam je potrebna pomoć, recite nam koliko vam je potrebno i željeni rok otplate. Brzo kreditiranje i beskrajni stres plaćanja.  pošaljite nam e-poštu na (joseluisloans@gmail.com)

Siki

pre 4 godine

Srpski narod ne sme da zaboravlja ovakve heroje!!!

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija