• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

12.07.2019

13:14

(VIDEO) SEČA STABALA U POŽEŠKOJ! Uzalud se stanari bune, zida privatnik!

Podkast

(VIDEO) SEČA STABALA U POŽEŠKOJ! Uzalud se stanari bune, zida privatnik!

Podeli vest

Zvuk motornih testera probudio je u četvrtak stanare zgrade u Požeškoj ulici 160 na uglu sa Valjevskom, na Banovom brdu. Između 15 i 20 zdravih stabala posečeno je rano ujutro na parceli ispred ulaza u višespratnice, gde bi trebalo da bude sagrađena nova zgrada

Ogorčeni žitelji ovog dela Čukarice žestoko su negodovali zbog uklanjanja stabala koja tu, kako kažu, prave hlad decenijama. Kako smo saznali, sporna parcela je u međuvremenu postala privatan posed i na njoj investitor trenutno priprema teren za izgradnju objekta koji će navodno imati prizemlje, jedan sprat sa četiri stana i potkrovlje.

Stanare ovog dela Požeške posebno je razbesnelo što su radnici, u pratnji privatnog obezbeđenja, došli sa testerama i ogradili parcelu na koju su okačili natpis: "Zabranjen pristup. Privatna svojina". Kada su ljudi istrčali iz svojih stanova kako bi sprečili seču drveća, stigla je policija da ne bi došlo do incidenata.

- Strašno! Došli su tu zorom i počeli da seku zdrava stabla - pričaju sugrađani iz Požeške. - Bili su veoma drski i branili su da prolazimo kroz ograđeni deo. Čuli smo i videli neke nacrte po kojima bi ovde trebalo da bude ne jedna, već tri zgrade! Ako je to istina, mi koji živimo na toj strani zgrade ostaćemo bez trunke sunčeve svetlosti.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže, za "Novosti", da investitor poseduje sve neophodne dozvole, te da je podneo zahtev za seču drveća.

- Reč je o privatnoj parceli, za koju je dobijena građevinska dozvola - objašnjava Kolarić. - Izdati su lokacijski uslovi, a radovi su prijavljeni. Investitor je preduzeće "Niva bilding", a svi papiri su uredni.

S obzirom na to da je reč o privatnom zemljištu, investitor nije u obavezi da, po završetku gradnje, zasadi nove sadnice, kao kompenzaciju za posečene.  

Nisu samo stradala stabla u Požeškoj, već i kablovi. Kako su nam se požalili stanari, radnici su testerama "zakačili" i kablove, pa im u četvrtak u toku dana nisu radili fiksni telefoni i internet.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija