• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

27.09.2019

11:58

PREKRSTIM SE PET PUTA, PA IDEM NA POSAO! Drvosečama je krvav svaki zarađeni dinar (VIDEO)

Podkast

PREKRSTIM SE PET PUTA, PA IDEM NA POSAO! Drvosečama je krvav svaki zarađeni dinar (VIDEO)

Podeli vest

Sedamdesetogodišnji Dragan V. juče je otišao u seču šume u selo Gornji Banjani i više se nije vratio, jer mu je stablo palo na glavu i oduzelo život. Sličan scenaraio dogodio se i pre nekoliko dana u čačanskom selu Trnava gde je od drveta stradao još jedan muškarac, tako da je seča šume, po svemu sudeći, jedan od najrizičnijih poslova u Srbiji koji godišnje odnese na desetine života

Dragoje Đoković ovim poslom se bavi preko dvadeset godina i kaže da je najbitnije u šumu otići odmoran i fokusiran isključivo na posao, jer mnoge su stvari koje na žalost mogu poći – naopako!

- Rad u šumi teži je od rada u rudniku. Život ti uvek visi o koncu. Mogo ljudi izgubi život jer misli to je lako, ali ne može svako ovim da se bavi - naglašava Dragoje.

Ovaj drvoseča kaže da to na koju će stranu drvo pasti zavisi od mnogo faktora.

- Prvo se mora pgledati krošnja drveta, na koju stranu ide, zatim da li ima suvih i odlomljenih grana, a onda krenuti u posek stabla. Nikako ne sme da se poseče skroz jer na panju može da se okrene i padne u neželjenom pravcu, već je neophodno ostaviti prostora po nekoliko centimetara sa obe strane. A ako krene nešto po zlu, samo streba brzo reagovati i baciti se u stranu ako za to uopšte ima vremena - objašnjava ovaj drvoseča.

Međutim, kad se završi seča drva za ove vredne radnike potencijalni problemi i dalje ne prestaju, jer je svu tu posečenu građu potrebno natovariti na traktor i izvući, tako da je dinar zarađen u šumi očigledno jedan od najtežih, najopasniji i najkrvavijih.

BONUS VIDEO:

ZORICA BRUNCLIK, VERA MATOVIĆ I LEPA LUKIĆ SMRT ZA DIVLJE SVINJE! Baka Miroslava kao di-džej rešila se napasti iz kukuruzišta! (VIDEO)




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija