• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

22.10.2019

11:37

ODGAJILA SAM SVOJE TROJE I PEDESETORO TUĐE DECE! Milica je žena heroj iz Brđana! (TV IN)

Podkast

ODGAJILA SAM SVOJE TROJE I PEDESETORO TUĐE DECE! Milica je žena heroj iz Brđana! (TV IN)

Podeli vest

Za Milicu Spasojević može se reći da ima ogromno srce u kom živi armija dece, jer ova žena iz sela Brđani odgajila je preko pedesetoro mališana, od kojih je rodila samo troje. Davnih šesdesetih godina, uz podršku muža Filipa odlučila je da bude hraniteljka i u njihov dom prvi je stigao Zoran iz Bara, o kom Milica i danas priča sa ponosom dok gleda stare albume sa fotografijama

- Kakv mi je lep kao slika. On je vršnjak sa mojim sinom i nikad ih nismo odvajali, imali su isto odelo za školu, isti dzeparac, a naši prijatelji su ih često mešali, nisu znali ko je zapravo naše dete jer su sve imali isto - priča Milica.

Nakon Zorana, u dom Spasojevića došli su Dragan, Marko, Sanja, Radmila.. pamti Milica imena svih koji su živeli u njenom domu i kojima je posvetila svoju ljubav i pažnju.

Foto: RINA

- Nekad je u našoj kući bilo oko desetero dece i naše troje. Kad spremimo doručak, prvo sednu oni da jedu, pa onda mi. Nikad nije u našoj kući svađe, niti ljubomore i zato je tačna ona izreka – kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna - rekla je ova hraniteljka.

Foto: RINA

Sva deca koja su boravila kod nje završila su školu i sada su porodični ljudi. Iz njihovog doma, šestero mališana je usvojeno, dve devojke su se udale, a četiri momka su ispratili u vojsku. Trenutke njihove zajedničke radosti, narušavali su upravo ti rastanci sa decom, koji su svima teško padali.

Foto: RINA

- Kad do toga dođe svi plačemo kao kiša. Sobu gde su spavali odmah spremamo, jer velika je tuga kad uđemo, a oni nisu tu. Ja sam za sve ove godine navikla na dečiju galamu i žamor, kad je kuća tiha i pusta, meni je sve neobično - priseća se Milica.

Svi koji su odrastali u ovoj hraniteljskoj porodici kad god su u prilici ne zaobilaze ovo porodično domaćinstvo u Brđanima u kom su dobili ljubav i stekli prave životne vrednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija