• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Rebić

03.02.2020

10:21

PET DO DVANAEST! Životinje u Srbiji žrtve najtežeg zlostavljanja, ali rešenje postoji! (TV IN)

Podkast

PET DO DVANAEST! Životinje u Srbiji žrtve najtežeg zlostavljanja, ali rešenje postoji! (TV IN)

Podeli vest

Devetog februara održaće se protest pod nazivom "Borba za Džekija" na kom će se, potpisivanjem peticije, ujediniti svi oni koji nesebično žele da pomognu ugroženim i nezbrinutim životinjama, ali i založe se za zaštitu ovih nevinih bića. Porazgovarali smo sa Željkom Stojčićem, jednim od inicijatora ove akcije, koji nas je malo više upoznao sa njihovim radom, ali i surovom istinom u našoj zemlji kada je zlostavljanje životinja u pitanju

Željko je posvetio svoj život krhkim i ranjivim bićima koja ne traže ništa drugo osim pažnje i ljubavi. Već dugo se zalaže za zaštitu ugroženih i nezbrinutih životinja, a iako tvrdi da broj napuštenih pasa sve više raste iz godine u godinu, ovaj slobodni aktivista ne odustaje u svojoj borbi.

Susretali su se sa najstrašnijim situacijama i najjezivijim scenama, a sada, 9. februara, nastojaće da podignu svest o bolu i patnji koju svakodnevno proživljavaju oni najmanji i najosetljiviji članovi naših krajeva. 

Stojčić u svemu tome nije sam, ali tu ste i svi vi koji možete da progovorite u ime onih koji nažalost nemaju pravo glasa. Protest pod sloganom "Pet do dvanaest" ukazuje na to da je poslednji trenutak da se preduzmu mere kako bi se spasili životi!

Kako je izgledala Željkova dosadašnja borba, ali i koja su odgovarajuća i najefikasnija rešenja pogledajte u narednom prilogu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tina

pre 4 godine

Stalno se govori o napustenim psima. Sta sa ovim koji nisu napusteni, ali su muceni, izgladnjivani, promrzli u nekoj improvizovanoj kucici. Evo, komsijr drze psa u metalnom buretu. On jadan, ne ulazi u njega jer nrma nikakve prostirke a sad kad je kisa napunjeno je vodom. Lezi na betonskom bloku. Vezan je gotovo uvek. Ako se sete jednom mesecno da mu daju da potrci na pola sata. Bace mu saku granula u blato i izmet. Ne daju nikom da udje u dvoriste da ga nahrani. Sad sr spremam da idem u policiju i strepim od njihove reakcije. Bojim se da ovako ne potraje i da pas izgubi bitku.

VESNA

pre 4 godine

Bog te blagoslovio Tina. Ako se plašiš da odeš u policiju obrati se udruženju za zaštitu životinja "Levijatan" ili nekom drugom udruženju. (Podatke pronađi na Internetu). Oni će dalje preduzeti sve što treba.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija