• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Dakić

Autor: Informer.rs

15.02.2020

21:30

EKSKLUZIVNI INTERVJU - Aleksandar Vučić o Kosovu i podršci zapadnih sila

Podkast

EKSKLUZIVNI INTERVJU - Aleksandar Vučić o Kosovu i podršci zapadnih sila

Podeli vest

"Tu priču da sam veleizdajnik slušam od 2012. i moje pitanje za ceo narod je: Šta smo mi to izgubili u poslednjih osam godina?"

Kada ste došli na vlast, rekli su da ste Amerikancima obećali da ćete brzo da predate Kosovo. Sada je 2020, šta je sa Kosovom?

- Tu priču da sam veleizdajnik slušam od 2012. i moje pitanje za ceo narod je: Šta smo mi to izgubili u poslednjih osam godina? Za njihovih 12 godina Kosovo je proglasilo nezavisnost, dobili su Jarinje i Brnjak, presudu Međunarodnog suda pravde... Imali smo pogrom 17. marta 2004, imali smo nezavisnost Crne Gore. Mi za ovih osam godina vlasti imamo stabilizaciju javnih finansija, najveću gradnju putne infrastrukture, dobili smo Srbiju na međunarodnom planu izdignutu na pijedestal, mi ništa nismo izgubili... Posetili su nas japanski premijer, kineski i izraelski predsednik, sa Angelom Merkel sam se sastao 17 puta zvanično, a ne kao neki što su izmišljali sastanke s njom jer su bili na nekom skupu tri reda iza nje. U naše vreme je francuski predsednik Makron govorio na srpskom usred Beograda... 


Kažu da ste sada obećali ponovo nešto Zapadu oko Kosova, pa SAD i EU sada zato ne podržavaju bojkot...

- Nikada nećete čuti nigde u svetu, ni u Americi, ni u Evropi, ni u Rusiji, da je bojkot rešenje. Bojkot je rešenje za one koji ne mogu da ponude ništa i koji znaju da nemaju podršku građana. Oni moraju da prikriju činjenicu da je car go... 

BONUS VIDEO:

ALEKSANDAR VUČIĆ U EKSKLUZIVNOM INTERVJUU: Ne postoje dobijeni izbori! (Video)                    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija